2024 Engelliler Haftası Ne Zaman? Engelliler Haftası Etkinlikleri Neler?

10.05.2024 - Cuma 00:14

Dünya Engelliler Haftası, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihmal edilmedi. Her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan bu özel hafta, sözler ve paylaşılan mesajlarla kutlanmaktadır. Peki,  2024 Engelliler Haftası ne zaman, Engelliler Haftası etkinlikleri neler?
10-16 Mayıs Engelliler Haftası 2024 yılında etkinlikler düzenleniyor. Bu özel haftanın ne zaman olduğu ve anlamı da vatandaşlar tarafından önemli. İşte, Engelliler Haftası hakkında merak edilenler...
Engelliler Haftası Nedir, Önemi ve EtkinlikleriEngelliler Haftası, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan özel bir haftadır. Bu hafta boyunca, engellilik sorunlarına ve engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekilirken, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi gibi konular üzerinde durulur.
Hafta boyunca radyo ve televizyon gibi iletişim araçlarında engellilikle ilgili programlar yayınlanırken, okullarda da her gün farklı bir engellilik konusu işlenir. Engellileri Koruma Millî Koordinasyonu Kurulu tarafından belirlenen program şu şekildedir:
10 Mayıs: Engelliler Haftası'nın açılışı11 Mayıs: Görmeyenler günü12 Mayıs: İşitme ve Konuşma Kusurluları günü13 Mayıs: Ortopedik Engelliler günü14 Mayıs: Zeka ve Ruhsal Engelliler günü15 Mayıs: Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar günü16 Mayıs: Engelliler Haftasına genel bakış
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ