CHP’ye ‘teleferik golü’

03.03.2024 - Pazar 20:14

HAYAL GERÇEK OLDUKartepe Teleferik Hattı Projesi yaşanan olumsuzluklara, ihalelerden kaynaklanan gecikmelere rağmen 50 yıllık bir hayal olarak Başkan Büyükakın tarafından gerçekleştirildi. Dün Büyükşehir Belediyesini Kartepe Teleferiğini yapamamakla eleştiren CHP’liler bugün, projenin hizmete gireceğini öğrenince “Vizyon proje” değil demeye başladı.
KABİNLER YEŞİL-SİYAHKartepe Teleferiği, Derbent’e 331 metreden Kuzuyay’ya bin 421 metre, zirveye ise 4 bin 695 metre güzergahtan geçerek ulaşacak. Samanlı Dağları yağmur ormanlarındaki ağaçları kesmemek için 32-45 metre 16 direk yurt dışından ithal edildi. 10’ar kişilik 72 kabinin doğayla uyumlu olması için Kocaelispor’un yeşil-siyah renkleri seçildi.
AÇILIŞ BAYRAM SONRASIMüteahhit firmanın yabancı uzmanları tarafından boş kabinlerle yapılan test sürüşlerinin bugün 2 bin 200 adet 19 litrelik su dolu damacanalarla lansman sonrası da devam edeceği öğrenildi. Sosyal tesislerin tamamlandığı, 6 katlı 600 araçlık kapalı otopark inşaatının devam ettiği teleferiğin yolcu taşımaya bayram sonrası başlaması bekleniyor. 

YORUM YAZ