Teleferikte ilk sefer! Açılış o tarihte

09.03.2024 - Cumartesi 15:16

Kocaeli’nin kış turizmini canlandıran ve her kış binlerce insanı misafir ettiğimiz Kartepe’de teleferik için sona gelindi. Uzun zamandır Kartepe’nin hayali olan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kartepe Teleferik Hattının ilk sürüşü bugün yapıldı. Saatte bin 500 yolcu kapasitesi olan Teleferik için ağaç kesimi yapılmadı. Çevre dostu olduğu ifade edilen teleferiğin direk uzunluğu ortalamanın üzerinde yapıldı. 14 dakikada zirveye ulaşan teleferik sisteminde 10 kişilik kabinlerden 72 adet bulunuyor. 600 araçlık otoparkı da bulunan teleferik duraklarında Antikkapı’nın TAZE ve Antikköfte markaları da yer alacak
9 BİN 700 METREGidiş dönüş toplam 9 bin 736 metre uzunluğunda olan teleferiğin ilk sürüş programına Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
50 YILLIK HAYALE ŞAHTİLİK EDİYORUZKocaeli Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Fatih Güler’in bilgilendirme sunumu ile başlayan etkinlikte ilk konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gerçekleştirdi. Büyükakın konuşmasında, “Bugün mutluyuz. Şehrimiz adına 50 yıllık bir hayalin gerçek olmasının anına şahitlik ediyoruz. İnsan duygulanıyor. Ben kendimi bildim bileli teleferik konusu konuşulur. Seçim dönemlerinde beyannamelerde yapılacak olan teleferik hattı gündeme getirilir. Ama sonunda gerçek oldu. Şehrim adına mutluyum gururluyum. Şehrin hafızasına girmeli bazı şeyler. Herkesin ortak gayesi olmalı. Belli şeyler o şehre değer katacaktır. Siyasi partiler rekabet eder. Şehrin vizyonu anlamında ikidebir vizyon değişmez. Kartepe’de böyle bir hattın inşa edilmesi vizyon. Bunun vizyon olduğu ortada.
25 MARTA HALKIN KULLANIMINA AÇILIYORKonuşulmayan bir kısmı dikkatinize sunmak istiyorum. Bu unutulmamalı. Şu alan bizim teleferik hattını çıkardığımız kuzuyayla alanı. Orada mekansal düzenleme yapılacak. Bu alan oldukça büyük bir alan. Asıl dikkat edilmesi gereken 12 bin hektarlık alan. Burası şehrimizin vizyon diyeceği, başarmak zorunda olduğu alan. Kentin tüm dinamiklerinin sahiplenmesi gereken yer. Green Park Otelin de için bulunduğu bu büyük alan bizim içini doldurmamız gereken, takip etmemiz gereken bir ajandı. Buranın tamamını planlayacağız. Çok daha büyük alana yönelik hedefimiz var. Şehrin buraya doğru devam etmesi gerekiyor. Bu bir açılış değil, sürüş programı değil. Açılışı sayın Cumhurbaşkanımız ile yapılacağız. 25 Mart’ta halkın kullanımına açılacak. Bugünden itibaren vatandaşlar binmeye gelmesin. 25’inde başladıktan sonra bayramın sonuna kadar ücret talep edilmeyecek. Rabbim o büyük alanın herkese kazandırıldığını göstersin” dedi.
“MUHABBET BİTMİYORDU”Daha sonra kürsüye çıkan Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, “Ben 1996 yılında buraya geldim. Geldiğim zamandan beri bu muhabbet bitmiyordu. Bu emekten dolayı Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.
ŞEHRİN VALİSİ OLARAK GURUR DUYDUMDaha sonra kürsüye çıkan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bu şehrin valisi olarak böylesine gurur duyulacak bir projenin gerçekleşmesinin sevincini yaşıyorum. Herkesin bildiği gibi biz Kocaeli’yi bilim sanayi ve inovasyon şehri olarak tanımlıyoruz. Ama Kültür ve Türizm şehri olma özelliğini de eklememiz lazım. Kocaeli’de 2 milyon 300 bin geceleme gerçekleşti. Bunun 400 bini yabancı. Bu projede yerli ve yabancı turistlerin buraya geleceğini göreceğiz. Bu projeye emek veren tüm kardeşlerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ