Goodyear’da anlaşma yine sağlanamadı

11.03.2024 - Pazartesi 18:15

SARI MÜKAZARE İÇİNDE GEÇECEK DEMİŞTİLastik İş Sendikası ocak ayında başladığı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine devam ediyor. Bugün 1500 işçiyi ilgilendiren görüşmelerin 8’inci oturumu gerçekleşti. Goodyear işveren temsilcileri ile gerçekleştirilen 7 görüşme ardından üretim ve destek işçileri için yüzde 70 olarak vermişlerdi. Bugün gerçekleşen toplantı sonucunda işveren birinci altıncı ay için ücrette yüzde 74 zam, 2.3.4. ve altıncı aylar için ise enflasyon artı enflasyonun yüzde 50’si ve asgari ücretin yükseltilmesi neticesinde de zam yüzdesini vereceğiz. Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “En son verdikleri yüzde 74 oranını kabul etmediğimizi onlara ifade ettik. Müzakeremiz yine devam edecek” dedi.
YÜZDE 74 ZAM TEKLİFİNDE BULUNDULARSarı, toplantı sonu açıklamalarında şunları söyledi: “Goodyear ile adım adım ilerledik diyebiliriz. Sosyal haklarda 59 madde olarak değerlendirdiğimizde de üretim de 49 destek de 44 maddeyi geçtik. Birinci altıncı ayda yüzde 74 oranında bir zam teklif ettiler. Destek de kategorik farklılıklar var ona göre değerlendirmeler olacak. Yine şöyle değerlendirdiğimiz zaman 1.2.3.4’ünü altı aylarda özellikle sistem olarak enflasyon ile asgari ücret arasındaki koruma ücretini kabul ettiler. En son verdikleri yüzde 74 oranını kabul etmediğimizi onlara ifade ettik. Müzakeremiz yine devam edecek. 15 Mart 10:30’da toplantı yapacağız.
VERGİNİN YARISINI İŞVEREN ÖDEYECEKKalan altı aylık dilimlerde enflasyon koruması; enflasyon artı enflasyonun yüzde 50’sini ve asgari yükselmesi neticesinde de asgari ücretin yükselme yüzdesini kabul etmiştik. Bizim için birinci altıncı aydan çok 2.3.4. altıncı ayların korunabilmesi önemliydi. Çalışan arkadaşlarımızın satın alma gücünü iyileştirme konusunda mücadele sürdürüyoruz. Oranlar konusunda değerlendirmeler yapacağız. Vergi diliminden kaynaklanan sıkıntıları konusunda da son vergi dilimine gireceğimiz aylarda verginin yarısını karşılama mantığını da kabul ettiler.”

YORUM YAZ