Devlet harcamalarının artmasını istedi! Zeytinoğlu: Kocaeli’ye özel davranılmasını istiyorum

22.03.2024 - Cuma 17:14

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISINDAN RİCA ETTİ Bugün sabah saatlerinde Kocaeli’ye gelen Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kocaeli Valiliği ziyareti ardından Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Kocaeli İş Dünyası Buluşması’na katıldı. Yılmaz’a sahnede Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut eşlik etti. Açılış konuşmalarını yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “İlimizdeki devlet harcamalarının biraz daha artmasını diliyoruz. Türkiye ortalaması 52 bin. Kocaeli’de 22 bin mertebesinde. Bu konuda Kocaeli’ye özel davranılmasını istirham ediyorum” dedi.
KENT PROTOKOLÜ KATILDIPrograma Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Cemil Yaman, Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş katılım sağladı.
BÜYÜKAKIN BAKAN GİBİ ÇALIŞIYORZeytinoğlu, selamlama konuşmalarında şunları söyledi: “Mevcut ticaret bakanımıza teşekkür ediyorum. Şu an da ihracat mevcut illerde yapılanlara göre hesaplanıyor. Bu şekilde Kocaeli İstanbul’dan sonra ikinci sırada. İlimizde 37 liman var ve Avrupa’da 7’inci Türkiye’de birinciyiz. Eskişehir’de 1 OSB var ama Kocaeli’de ki 14 OSB’den büyük. İlimizde de yeni OSB’ler açmamız gerektiğine inanıyoruz. Ulaşım noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ulaştırma Bakanı gibi çalışmasına rağmen yeterli değil. İlimizdeki devlet harcamalarının biraz daha artmasını diliyoruz. Türkiye ortalaması 52 bin. Kocaeli’de 22 bin mertebesinde. Bu konuda Kocaeli’ye özel davranılmasını istirham ediyorum.”

YORUM YAZ