Belediyecilik, kavga değil gönül ve proje işi!

22.03.2024 - Cuma 19:14

Değerli okurlarım.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, önceki gün ziyaret ettiği gazetecilerle gündemdeki konuları konuştu, soruları cevapladı.
Tahir Hoca ile gazetede olmasa da telefonla konuştuk.
Dün de gazetelerin manşetlerini ve haberlerini okudum.
Bizim Yaka Kocaeli, 12 ilçeyi de kazanacağız
Özgür Kocaeli, Müflis tüccar veresiye defterini karıştırır
Çağdaş Kocaeli, İzmit’i 10 bin oy farkla alacağız
Demokrat Kocaeli, ziyaretle ilgili bırakın manşeti tek satır haber yok.
Tahir Başkanın yaptığı açıklamalar arasında dikkatimi çekenler;
Bir: Özgür Kocaeli’de, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in “41 milyon liralık taşınmazımıza el konuldu” iddialarına cevap verirken “Değeri 41 milyon olarak hesapladıkları bu alanların pratikte satmak ve gelir elde etmek mümkün değil. Olmayacak bir şeyden bahsediyorlar. Onlar da bunu biliyor. Tamamen algı yapıyorlar… Tüm bunlara rağmen meseleye kayıtsız da kalmadık. Bu durumla ilgili 30 Ocak’ta resmi bir yazı ile bu alanlara karşılık Akçaova Mahallesindeki 1304 metrekare büyüklüğü olan park alanını kendilerine teklif ettik. Ancak bu trampa teklifimizi kabul etmediler.”
İki: Çağdaş Kocaeli’de, “Sürekli kavga. Kavga bir yaşam biçimi olmuş, hakikaten onun adına üzülüyorum. Cumhuriyet Parkı tam bir kavga hikayesi” .
Arşivimden Fatma Hanım ile ilgili benzer haber ve yazılarımı taradım.
“41 milyon liralık taşınmazımıza el konuldu” diyerek kamuoyunu yanıltarak mağduru oynamasının ilk olmadığını gördüm.
KAVGADAN BESLENİYORDeğerli okurlarım,
Gelelim, “Seçilmiş başkan olarak yürütmenin başı benim. Amacım kimseyle kavga etmek değil” diyen, Belediyeciliğin vizyon, proje ve gönül işi olduğunu unutup “Kavgayı bir yaşam biçimi” yapan İzmit Belediye Başkanı Hürriyet’in beş yıl boyunca kavgalarına;
BİR: HUZUREVİ ARSASI; İzmit Belediyesine ait huzurevi inşaat alanı içinde kalan terkedilmiş 350 metrekare arsanın ihdas ve tevhid işlemi 2019 yılında belediye encümen kararıyla Kocaeli Valiliği’nden 350 bin 890 TL talep etti. Kavga ve yazışmalar sonrası AK Parti üyelerin oylarıyla kabul edilen kararla 15 Ekim 2020 Tarihinde Ambarcı Mahallesinde 4 bin metrekare hazine arsası üzerine 2 yıl içinde Sosyal ve Kültür Merkezi kurulması koşuluyla belediyeye verildi. 2 yılda hiçbir işlem yapılmadığından 15 Ekim 2022’de tahsisi iptal edildi.
İKİ: CEDİT KENTSEL DÖNÜŞÜM; Seçim öncesi, “Kentsel dönüşümün kaderi müteahhitlere teslim edilmeyecek. Belediyemiz garantör olacaktır” diyen Fatma Hanım seçim sonrası hak sahiplerine ödenecek kamulaştırma bedeli toplam 15 Milyon TL’nin 7.5 Milyon TL’sini TOKİ ödemesine rağmen belediyeye payına düşen 7.5 Milyon TL’yi ödememek için mazeretler üretti. Bir süre sonra “Param yok, yapamam” diyerek Büyükşehir Belediyesine devretti. Başkan Hürriyet’in geciktirmesine rağmen binalar yükselmeye başladı.
ÜÇ: 41 MİLYON TLTAŞINMAZ; Başkan Hürriyet mağduru oynayarak kamuoyunu yanılttığı Ankara tramvay hattı üzerinde bulunan 41 milyon lira değerindeki 14 ayrı parsel 816 metrekarelik taşınmaza kamulaştırmasız el konduğunu iddia ederken Büyükşehir Belediyesinin karşılığında Akçaova Mahallesinde 1304 metrekare büyüklüğünde park alanıyla trampa teklifini kabul etmediğini söylemiyor.
DÖRT: CUMHURİYET KAFE; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan Cumhuriyet Parkı içerisindeki kafeteryayı işgal eden Başkan Hürriyet, Büyükşehir Belediyesini engel çıkarmak, mağdur etmekle suçladı. Ama Büyükşehir  Belediyesinin meclis kararıyla İzmit Belediyesine tahsis ettiğini açıklamadı.
BEŞ: BELSA B BLOK SATIŞI; SGK tarafından satışa çıkarılan 137’si İzmit Belediyesine ait 176 bağımsız bölüm bulunan Belsa Plaza B Blok’un 4 Nisan 2021’deki ihalesine girmeyen İzmit Belediyesi 8 Nisan’da kendilerine satılmasını istedi. Yasaya aykırı teklif kabul edilmeyince SGK’nu mağdur etmekle suçladı.
ALTI: 175 MİLYON ARSA SATIŞI; İzmit Belediyesinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarına karşılık toplam 175 milyon 83 bin TL değerinde arazi satışı gerçekleşmesinin ardından iktidarı İzmit Belediyesine kredi vermemekle ve mağdur etmekle eleştirdi.
BEYANNAME BULUNDU!Değerli okurlarım,
CHP’nin yerelde iktidar olduğu İzmit ilçe belediyesi ve başkanı ve adayı Fatma Kaplan Hürriyet 2024 Seçim Beyannamesini açıklamazken tüm ilçe belediye başkan adayları sıraya girmiş ve açıklamıştı.
Uzun süredir ses çıkmayan Fatma Kaplan Hürriyet’in, 2024 Seçim Beyannamesini unuttuğunu ya da kaybettiğini yazmıştım.
Beş yılda kamuoyunu yanıltan, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kurumlarla kavga eden, mağdur edebiyatı yapan Fatma Hanım benim yazmamı bekliyor olacak ki 2024 Beyannamesini açıklamaya karar vermiş.
Tüm Belediye Başkanları seçim beyannamelerini kalabalık salonlarda açıklarken İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 24 Mart pazar günü
İzmit’in en küçük salonu Yunus Emre Kültür Merkezinde açıklayacakmış!

YORUM YAZ