Karabük Üniversitesi Olayı Nedir, Neden Gündem Oldu?

23.03.2024 - Cumartesi 11:14

Karabük Üniversitesi'nin Instagram itiraf sayfasında yer alan iddialar, sosyal medyanın önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Bu iddialara göre, bazı Karabük Üniversitesi öğrencileri Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişkiye girdikten sonra HPV ve HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalandıkları iddia edildi. Ancak, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada dolaşan iddiaların gerçek olmadığı ve herhangi bir HIV ve HPV artışının olmadığı vurgulandı. Karabük Üniversitesi de sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamayla bu iddiaları yalanladı.
Açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi Karabük'te de sağlık tesislerinde halk sağlığını ilgilendiren hastalıkların yakından takip edildiği ve düzenli kayıt tutulduğu belirtildi. HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi bir anlamlı artışın bulunmadığı ifade edildi. Son günlerde söz konusu konuyla ilgili herhangi bir başvurunun olmadığı da açıklamada belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ