Roman, seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleyecek

26.03.2024 - Salı 15:13

CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLEYECEKLERKocaeli’de faaliyet gösteren 20 roman derneği 31 Mart yerel seçimlerine 5 gün kala basın açıklaması düzenledi. Romanlar Konfederasyonu Gençlik Kolları Başkanı Volkan Ersoy tarafından yapılan basın açıklaması ardından katılım sağlayan Roman Dernek Başkanları sıra ile yerel seçimde destek verecekleri belediye başkan adayları hakkında konuştular. Romanlar, İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in 5 yıllık görev sürecinde mahallelerine uğramadığını ve seçime birkaç ay kala oy istemek için hatırlandıklarını söyledi ve seçimlerde Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekleyeceklerini ifade ettiler.
ROMAN TOPLUMU KANDIRILAMAZVolkan Ersoy tarafından yapılan basın açıklaması: “Ülkemizin çok önemli bir yer el seçim atmosferinin arifesinde olunduğu şu günlerde roman toplumu adına bazı "siyasetçiler" tarafından hiçbir alt yapı ve temeli olmayan popülist yaklaşımlı, tamamiyle seçim odaklı sözler, çalışmalar ve ziyaretler yapıldığı görülmüştür. Özellikle İzmit Merkezde yoğunlaşan, günü birlik vaatler ile popülizm yapılması bizleri derinden üzmüştür. Temeli, programı planlaması olmayan çalışmalar ile roman toplumunu asla kandıramazsınız. Kocaeli Roman Politikasında Türkiye'de lokomotif ve marka şehirlerden biridir. Uluslararası roman festivalleri, ulusal ve yerel düzeyde çalışmalar gerçekleştirilmiştir.
CUMHUR İTTİFAKI’NA DESTEK OLUYORUZCumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Roman Açılımı sonrasında bölgenin siyasetçisiyle, bürokrasisiyle, il, ilçe belediyeleriyle ve roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile işbirliği içerisinde günümüze kadar yapılan planlı kısa orta uzun vadeli programlı çalışmalardır. Bu yerel seçimin milli olanlarla ve gayri milli olanlar arasında olduğunu çok iyi biliyoruz. İşte bu yüzden romanları çok iyi tanıyan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın'ın destekleriyle, yeni dönemde Kocaeli merkez ve tüm ilçelerde daha fazla hizmet ve çalışmalar yapılacağını biliyoruz. Yerel seçimde Kocaeli büyükşehir ve Kocaeli’nin tüm ilçelerinde cumhur ittifakı adaylarını sonuna kadar destekleyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz”
ROMANLAR SİYASET MALZEMESİ DEĞİLDİRKocaeli Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ise şunları söyledi: “Romanlar siyaset malzemeleri olarak değildir. Her konuda önemli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile 2010 yılından bu yana çalışıyoruz. Düne kadar sen bu mahalleye gitmemişsin, sonra da bizi destekleyin. Romanlar bunu yemez. Biz samimiyet istiyoruz. Dürüst ve samimi bir çerçevede olmalıdır. Türkiye’de bazı yerlerde roman açılımı bile yapılmadı. Biz eğitim anlamında çocuklarımız için ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri sayıları ne kadar olursa olsun burs imkânı sağlanıyor. Biz çocuklarımızı eğitimleri ile ön plana çıkarmak istiyoruz.”

YORUM YAZ