Karabük Üniversitesi'nde yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı getirildi

27.03.2024 - Çarşamba 10:13

Instagram'da "Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" adlı hesapta, Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşayan bazı Türk erkek ve kadın öğrencilerin paylaşımları gündemde. Bu paylaşımlarda, öğrencilerden bazılarının HPV, bazılarının da HIV şüphesiyle hastaneye başvurduğu iddia edilmişti.
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada, sosyal medyadaki bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti ve herhangi bir HIV ve HPV artışının olmadığını vurguladı. Benzer şekilde, Karabük Üniversitesi de resmi sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama ile iddiaları reddetti.
KAYITTA SAĞLIK RAPORU ŞARTI GETİRİLDİİddialar tartışılmaya devam ederken İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yeni açıklamalarında iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Karabük’te bulaşıcı hastalık sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirtiyor. Üniversite yetkilileri de yaşananların ardından birtakım önlemler aldıklarını söyledi. Alınan bazı önlemler dikkati çekti. Yetkililerin aktardığına göre, üniversite “tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu” getirdi.
Üniversite yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, daha önce yabancı uyruklu öğrencilerin aracı şirketler kullanılarak üniversiteye geldiği ve bu durumun çeşitli söylentilere neden olduğu ifade edildi. Bu nedenle, artık aracı şirketlerin devre dışı bırakıldığı ve öğrencilerin üniversiteye doğrudan başvurduğu belirtildi. Aynı zamanda, ÖSYM tarafından yapılan TR-YÖS sınavında başarılı olan öğrencilerle üniversite tarafından yapılan sınavda başarı gösteren yabancı uyruklu öğrencilerin kabul edildiği ifade edildi.

YORUM YAZ