Mansur Yavaş Kim? CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Nereli,Kaç Yaşında, Mesleği nedir? 

31.03.2024 - Pazar 18:13

Mansur Yavaş Kim? CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Nereli,Kaç Yaşında, Mesleği nedir? 
Mansur Yavaş, Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olarak bilinir ve CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) çatısı altında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Peki Mansur Yavaş'ın eşi kaç yaşında? Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş Alevi mi? Mansur Yavaş kökeni nereden geliyor?  İşte Mansur Yavaş'ın hayatına dair önemli bilgiler ve Mansur Yavaş biyografi: 
Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş'ın Doğum Tarihi ve Yeri: Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955 tarihinde dünyaya geldi. Mansur Yavaş kaç yaşında? 68 yaşındadır. Mansur Yavaş nereli? sorusunun cevabı Ankara Beypazarı'dır. Mansur Yavaş evli mi? sorusunun cevabı evlidir. Mansur Yavaş aslen nereli? Ankaralıdır.  Mansur Yavaş'ın babası nereli? Ahmet Sadık Yavaş Makedonya'dan göçerek Ankara'nın Beypazarı ilçesine yerleşmiştir. 
Mansur Yavaş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim aldı ve 1983 yılında mezun oldu. Mansur Yavaş asıl mesleği avukatlıktır. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Beypazarı'nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yaparak mesleğini icra etti.
 Mansur Yavaş kimdir hangi partiden CHP geçmiştir? sorusu merak edilen bir diğer konular arasında geliyor. Siyasi kariyerine genç yaşlarda ilgi duyan Mansur Yavaş, 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyeliği yapmıştır. 1999 yılında MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) çatısı altında Beypazarı Belediye Başkanlığı için aday olmuş ve yüzde 51 oy oranıyla seçilerek bu göreve gelmiştir. Beypazarı'nın tarihi dokusunu koruma çalışmaları ve çevre odaklı projeleri sayesinde birçok ödül kazanmıştır.
2004 yılında tekrar Beypazarı Belediye Başkanı olarak seçilen Yavaş, 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuşsa da üçüncü sırada tamamlamıştır. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılmış ve 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. 
Mansur Yavaş Kimdir?Türk siyasetinin tanınmış isimlerinden biri olan Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Peki, Mansur Yavaş kimdir? İşte detaylar:
 Mansur Yavas kim? Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955 tarihinde Türkiye'nin Beypazarı ilçesinde doğdu.Mansur Yavaş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim aldı ve 1983 yılında mezun oldu. Mansur Yavaş mesleği ne? Hukuk alanındaki eğitimi sonrasında askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Beypazarı'nda serbest avukat olarak çalışmaya başladı.
Siyasi kariyerine genç yaşlarda atılan Mansur Yavaş, Belediye Meclis üyeliği gibi yerel görevlerde bulundu. 1999 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altından Beypazarı Belediye Başkanlığı için aday oldu ve %51 oy oranıyla seçilerek bu göreve getirildi. Beypazarı'nın tarihi ve kültürel mirasını koruma konusundaki çalışmaları ile tanındı ve birçok ödül kazandı.
Mansur Yavaş hangi partiden CHP'ye geçti? 2004 yılında yeniden Beypazarı Belediye Başkanı olarak seçilen Yavaş, 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu, ancak üçüncü sırada yer aldı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı ve 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.
Mansur Yavaş hakkında merak edilen bir diğer konu ise özel hayatı. Peki  Mansur Yavaş eşi kimdir? Nursel yavaş ile evlidir. Nursen yavaş kimdir?  Mansur Yavaş, siyasi kariyeri ve kamu görevleri ile tanınırken, aynı zamanda ailesiyle de bilinir. Mansur Yavaş, 1986 yılından beri Nursen Yavaş ile evlidir ve bu evlilikten Armağan ve Çağlayan adında iki kız çocuğuna sahiptir.
Nursen Yavaş, Mansur Yavaş'ın eşi olarak siyasi ve kamusal yaşamındaki destekçilerinden biri olarak bilinir. Aileleriyle birlikte sıkça kamusal etkinliklere katılan ve toplumsal projelerde yer alan çift, Ankara'da yaşamaktadır.
Mansur Yavaş Siyasi yaşamı ve BiyografisiTürk siyasetinin önemli isimlerinden biri olarak bilinen Mansur Yavaş, 1955 yılında dünyaya gelmiştir. Mansur Yavaş doğum yeri Ankara'nın Beypazarı ilçesinde doğdu. İşte Mansur Yavaş'ın siyasi yaşamı ve biyografisi:
Mansur Yavaş nereli kaç yaşında? Mansur yavaş 68 yaşında ve Ankaralı'dır  Mansur Yavaş, ilköğretim, ortaokul ve lise öğrenimini Beypazarı'nda tamamladı. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak öğrenimine devam etti ve 1983 yılında fakülteden mezun oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Beypazarı'nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yaparak meslek hayatına başladı.
Mansur Yavaş'ın siyasi ilgisi gençlik yıllarına dayanmaktadır. 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyeliği yapmıştır. 1994 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altından Beypazarı Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçilememiştir.
18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den aday olarak Beypazarı Belediye Başkanı seçilmiştir. Bu görevi sırasında, tarihi Beypazarı konaklarının restorasyonu ve Beypazarı'nın binlerce yıllık tarihini koruma çalışmaları gibi önemli projelere imza atmıştır. Bu çalışmaları sayesinde "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi" unvanını kazanmış ve Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle onur ödülü ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca doğa savaşçılarının "Çevre Ödülü" gibi prestijli ödülleri de almıştır.
Ankara Mansur Yavaş kaç oy aldı? 18 Nisan 2004 seçimlerinde %55 oy oranı ve 11 bin oy alarak yeniden Beypazarı Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuş, ancak %27 oy alarak üçüncü sırada tamamlamıştır. Partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altına katılma fikri gündeme gelmiştir.
21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu tarafından Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği kabul edilen Mansur Yavaş, ardından 2014 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak yer almış ve parti meclisi toplantısında da aday gösterilmiştir. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olarak gösterilse de seçimi çok az farkla kaybetmiştir. 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etmiştir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ