CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Emine Helil İnay Kınay Kimdir? Emine Helil İnay Kınay Kaç Yaşında, Nereli?

01.04.2024 - Pazartesi 03:14

Emine Helil İnay Kınay Kimdir? Emine Helil İnay Kınay, 1977 yılında Uşak'ta doğmuş olan bir orman mühendisinin ve devlet memuru bir ailenin kızıdır. Eğitim hayatını ülkenin farklı bölgelerinde sürdüren Kınay, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Çevre Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş ve aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır.
Emine Helil İnay Kınay, 2002 yılından itibaren CMO İzmir Şubesi'nde yönetim kurulunda ve çeşitli komisyonlarda aktif bir şekilde görev almıştır. Aynı zamanda, 2012-2022 yılları arasında CMO İzmir Şubesi'nin başkanlığını yaparak önemli bir liderlik deneyimi kazanmıştır. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve platformlarda gönüllü olarak çalışmalarda bulunan Kınay, TMMOB ÇMO İzmir Şubesi'nde 10 yıl boyunca yönetim kurulu üyeliği ve 10 yıl şube başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.
Ayrıca, Emine Helil İnay Kınay, CHP'nin 14 Mayıs seçimlerinde İzmir 2. Bölge milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve bu önemli seçimde partiye hizmet etmiştir. Dolayısıyla, Karabağlar Belediye Başkan adayı olarak ön plana çıkmıştır.
Karabağlar Belediye Başkan adayı Emine Helil İnay Kınay şu an 46 yaşındadır ve Uşak kökenlidir.
.

YORUM YAZ