AK Parti Kayseri Belediye Başkanı Adayı Memduh Büyükkılıç Mı Oldu? Memduh Büyükkılıç Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

01.04.2024 - Pazartesi 14:13

Memduh Büyükkılıç Kimdir?25 Ekim 1953'te Kayseri'nin Develi ilçesinin Şıhlı beldesinde dünyaya gelen Memduh Büyükkılıç, Kayseri İmam Hatip Ortaokulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesinden mezun olmuştur. Ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamlamıştır. Nöroloji alanında uzman olan Büyükkılıç, Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak çalışmıştır.
Askerlikte Girne Asker Hastanesi'nde Tabib Teğmen olmuştur. Millî Gençlik Vakfı, İzmir MTTB, ve Hekimler Birliği vakfı gibi vakıfların yöneticiliği ve başkanlığı görevinde bulunmuştur.
Aktif olarak 1993'te siyasete atılmıştır. Refah Partisi İl Başkanı olarak girdiği siyaset hayatına 1995'te gerçekleştirilen genel seçimlerde 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçilerek devam etmiştir. 1999'da FP'den Melikgazi Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Dr. Memduh Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında AK Parti'den belediye başkanı seçilmiştir.
Memduh Büyükkılıç hangi parti'den sorusu sıkça araştırılan konular arasında bulunuyor. 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde AK Parti'den Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Büyükkılıç, evlidir. Memduh Büyükkılıç çocukları vardır ve üç çocuk babasıdır.
31 Mart2024 yerel seçim ardından oyların sayılmasıyla birlikte Kayseri'nin yeni Büyükşehir Belediye Başkanı kesin olmayan sonuçlara göre Memduh Büyükkılıç oldu.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ