Tahir Hoca söz verdi, yaptı, Kocaeli ibra etti

05.04.2024 - Cuma 19:13

Değerli okurlarım,
İktidar ve muhalefet partilerinin beklemediği 31 Mart seçimi ve sonuçlarını değerlendirmeyi siyaset bilimcilerine bırakıyorum
Dün mazbatasını alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın telefonda söylediklerini yazmak istiyorum
Geliniz beş yıl önce bugünlerde Tahir Hocanın mazbatasını aldıktan sonra anlattıklarını ve yazdıklarımı hatırlayalım;
BİR: Büyükşehirde toplam 12 yıl üst düzey görev yaptım. Kocaeli’yi yönetirken tecrübe, bilgi paylaşımı, tasarruf, şeffaflık, ortak aklı öne çıkaracak, sorunları konuşarak, anlaşarak, paydaşlarla düşünerek, kentin bütüncül algısını bozmadan çözeceğiz.
İKİ: Önceliğimiz “Ulaşım ve Trafik” olacak. Geçmişte oldukça önemli mesafe aldık ama istediğimiz projeyi hayata geçiremedik. Kooperatif yöneticileriyle, ilgili birim yöneticileriyle bir araya geleceğiz. Mevzuat değişikliği gerektiren konularda Ankara’da bakanlarla bire bir görüşerek desteklerini isteyeceğiz. Bu ilin ulaşım ve trafik sorununu mutlaka çözeceğiz.
ÜÇ: Yayaların araçların egzoz gazları arasında dolaşmasının çevre ve sağlık açısından uygun bulmuyorum. İzmit’in vizyon projelerinden biri olan Yürüyüş yolunu yayalaştıracağız
DÖRT: Fuar ve göl ile ilgili günü birlik değil, millet bahçeleri gibi kalıcı, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayacak, dinlenme yeri olacak proje yapacağız.
BEŞ: Sıfır Atık Projesi dahil Evsel Katı Atık ile ilgili çalışmalara öncelik vereceğiz. Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Tesisi kuracağız.
ALTI: Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, genel sekreter Balamir Gündoğdu ve ekibi beş yıl önce verdikleri sözlerin yüzde 95’ini gerçekleştirmiş olarak vatandaşın karşısına geçerek anlattı. Katılımcı, şeffaf, hesap veren, vatandaş memnuniyetine odaklı, kolay ve zoru aynı anda başaran, insan odaklı projelerini paylaştı.
YEDİ: Dezavantajlı ailelere, ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınları ve gazilere dokunduğunu, sorunlarını çözdüğünü, Kocaeli’nin dertleriyle dertlendiğini, kimsesizlerin kimsesi olduğunu söyledi.
SEÇMEN İBRA ETTİDeğerli okurlarım,
Başkan Tahir Hoca ve genel sekreteri Balamir Gündoğdu ile geçen beş yılda defalarca bir araya geldik.
“Başarı Hikayelerini” onlar anlattı ben yazdım.
Bugüne geldiğimizde 5 yıl önce olduğu gibi başkan seçildikten sonra Tahir Hocayı aradım, başarılar diledim.
Dün Mazbatasını aldıktan sonra 2029’a kadar ki beş yılda önceliğini sorduğumda cevabı, “Kentleşme, Ulaşım, Sürdürülebilirlik” oldu.
Ardından “Geçmiş dönemde söz verdik. Projelerimiz tamamladık. Kocaeli seçmeni yaptıklarımızı ibra ederek ikinci kez seçti” dedi.
Önce Tahir Hoca ve 31 Mart’ta yarıştığı adaylarla oy dağılımını hatırlayalım:
BİR: Seçime Tahir Büyükakın (AK Parti), Atasoy Bilgin (CHP), Doğan Aydal (Yeniden Refah Partisi), Gencay Yıldıztekin (İYİ Parti),Nermin Tol (Zafer Partisi), Hasan Özgüneş (DEM Parti) ile yarıştı.
İKİ: Tahir Büyükakın yüzde 45.83, Atasoy Bilgin yüzde 28.96, Doğan Aydal yüzde 7.59, Gencay Yıldıztekin yüzde 5.01, Nermin Tol yüzde 3.44, Hasan Özgüneş yüzde 3.26 oy aldı.
ÜÇ: Türkiye’de oyların genel dağılımına, AK Partinin oy düştüğüne, kazandığı büyükşehir, il ve ilçe sayısında azama olduğuna baktığımızda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, oyunda azalma olsa daikinci kez başkan seçilerek güven tazeledi.
ÖNE ÇIKACAK PROJELERDeğerli okurlarım,
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, birinci beş yılda olduğu gibi ikinci beş yılda da Kocaeli’ni demir ağlarla örmeye devam edecek.
Gebze Metrosunda sona yaklaşan, Tramvay güzergahını batıda Kuruçeşme, doğuda Şehir Hastanesine kadar uzatan Tahir Hoca önümüzdeki beş yuılda Alikahya’yı da tramvayla buluşturacak.
16 kilometre uzunluğunda Körfez –Köseköy Mertro Hattının ihale süreci başladı
Bir süre önce Körfez Kirazlıyalı - Kartepe Özdilek arasında hizmete giren HAT 41 K ile yolcular Ulaşım Park AŞ’ye ait 18 metre uzunluğundaki konforlu, güvenli, seri ve ucuz metrobüslerle seyahat ederken seyahat ettiği kadar ücret ödüyor.
Yeni dönemde Gebze Bölgesinde HAT 41 B ve Karamürsel güzergahında HAT 41 G başlayacak.
Kocaeli’nin gündemindeki endüstriyel atıkların yeniden işlenerek enerji üretiminde kullanılan çevre dostu “Atıktan Türetilmiş Yakıt ATY” projesi yeni dönemde hizmete girecek. Kandıra yoklu üzerinde Akçakese köyünde projelendirilen ATY Tesisi onayı çıktı, ÇED raporları hazır, proje aşamasında
İzmit Körfezinden 8,5 milyon ton çamur çıkartmayı hedefleyen “Dip Çamuru Projesi” devam ediyor.
Tahir Hocanın gündeminden hiç düşmeyen Büyükşehir Belediyesi, riskli ve rezevr alan ilan edilen bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmaları ve güvenli yaşam alanları çalışmaları aralıksız sürecek.

YORUM YAZ