Sadece 20 gün önce açılan hatta büyük ilgi vardı: Kartepe Teleferiği 114 bin kişiyi taşıdı

14.04.2024 - Pazar 16:13

İLGİ GÖRDÜKocaeli’nin 50 yıllık rüyası olan Kartepe Teleferik Projesinde 25 Mart-15 Nisan tarihleri arasında 114 bin kişi Derbent’ten Kuzuyayla’ya uzanan bu eşsiz deneyimi yaşadı. 25 Mart’ta Kocaeli halkının kullanımına sunulan teleferik o günden bu yana büyük ilgi gördü. Şehri turizmde bir üst lige taşıyacak Kartepe Teleferiğini 25 Mart-15 Nisan tarihleri arasında Kocaeli ve çevre illerden 114 bin kişi kullandı. Başkan Büyükakın, teleferiğe gösterilen bu ilgiden dolayı Kocaeli halkına teşekkür etti.
TESİS TAMAMLANIYORTeleferik Projesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kartepe’deki çok geniş kapsamlı projesinin ilk adımı olarak değerlendiriliyor. Kartepe’yi sadece kış aylarında değil yılın 365 günü turizmin merkezi konumuna getirmesi planlanan projede teleferikle birlikte başlayan Kuzuyayla tesisleri de tamamlanma aşamasına geldi. Kuzuyayla’daki tesislerin tamamlanmasının ardından sırada telesiyej ve kayak pistleri var. Toplamda 3 telesiyej ve 4 kayak pistinden oluşacak tesisle Kocaeli ve Kartepe turizmin parlayan yıldızı olacak.
ÇEVRE İLLERDEN İLGİKartepe Teleferiği ise halkın kullanımına sunulduğu ilk günden itibaren Kocaeli ve çevre illerden gelenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 25 Mart-15 Nisan tarihleri arasında ücretsiz ulaşım imkanı sağlayan Kartepe Teleferiği, hava koşulları nedeniyle bu süreçte sadece 2 gün çalışmadı. Teleferiğin hizmet vermesiyle birlikte sadece Kocaeli’den değil çevre illerden de çok sayıda kişi aileleriyle beraber bu deneyimi yaşamak için Kartepe’ye akın etti. 25 Mart-15 Nisan tarihleri arasında Kartepe Teleferiği, Derbent ile Kuzuyayla arasında 114 bin kişiyi taşıdı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ise teleferiği kullananların sayısı 80 bini aştı.
UYGUNLUK SERTİFİKASIÖte yandan farklı güvenlik aşamalarıyla da dikkat çeken Kartepe Teleferik hattı Türkiye’deki en güvenli teleferik hatları arasında yer alıyor. Kartepe Teleferikte kullanılan tüm parçalar ayrı ayrı sertifikalı olmasının yanı sıra üretim aşamasında uluslararası akredite kuruluşları tarafından denetlenerek onaylandı. Tesisin kurulumu tamamlandıktan sonra tarafsız ve akredite olmuş uluslararası kuruluş tarafından Kartepe Teleferiği denetlendi ve uygunluk sertifikası alındı. Acil durum senaryoları da yine bu kuruluş tarafından onaylandı.
ANINDA MÜDAHALEKartepe Teleferik tesisi otomasyonlar ile yönetilen bir sistem. Tesis boyunca oluşan ya da oluşabilecek sorunlar kontrol merkezinden operatörler tarafından görülebilmekte. Böylece sorunun durumuna veya büyüklüğüne göre sistem kendini otomatik olarak durdurmakta. Operatörler aracılığı ile sistem yolcu tahliye durumuna geçirilerek güvenli bir şekilde yolcuların en yakın istasyona tahliyesi sağlanmakta. Yine kabinler içerisinde yer alan kamera, bas konuş ve anons sistemleriyle acil durumlarda kontrol merkezi kabin içerisindeki yolcularla haberleşebilmekte ve olası sağlık durumuna veya vandalizme karşı erken müdahale etme fırsatı vermekte.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ