Vali Yavuz: Bu şehri yaşadığımız güne değil, yarına hazırlıyoruz

16.04.2024 - Salı 12:13

TURİZM HAFTASI KUTLANDIKocaeli Valiliği, Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Kocaeli İzmit Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘Turizm Haftası Kutlama Programı’ bugün Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Program kapsamında öğrenciler tarafından koro, şiir dinletisi ve Medeniyetler Kuşağı Defilesi sahnelendi. Kutlama programına Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Fatih Taşdelen katılım sağladı. Programda açılış konuşmasını yapan Vali Yavuz, “Biz bu şehri yaşadığımız güne değil yarına hazırlıyoruz. Sizleri dünyada rekabet edecek bir donanıma sahip olmanız için çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.
TURİZM POTANSİYELİGünün anlam ve önemine dair konuşma yapan Vali Yavuz, şunları söyledi: “Bu coğrafya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ama gelen medeniyetler kalıcı olamamıştır. Örneğin Lidyalılar parayı bulmuş ama bugün ne isimleri ne de nesilleri kalmıştır. Aziz Milletimizin asla akıldan çıkarmaması gereken bir durumdur. Sevgili gençler, işte bu kültürel zenginlik aynı zamanda ciddi bir turizm potansiyeli sunuyor. İçinde yaşadığımız şehre bakarsak Türkiye Cumhuriyet’i devletine hizmet etmeye devam ediyor ve önemli bir tarihe sahip. 2 denizi ve 1 gölü olan neredeyse yüzde 43 orman olan muhteşem bir şehir karşınıza çıkıyor.
180 BİN ZİYARETMilletimizin gurur duyduğu her projenin şehrimizden geçtiği Kocaeli’den bahsediyoruz. Fiilen vergi veren ikinci şehir. Kocaelili kardeşlerimiz ile gurur duyuyoruz. Tarih kültür şehri olduğu kadar da bir spor şehri. Her türlü etkinliğinin gerçekleştirilebileceği muhteşem bir şehir. Sadece Kandıra bölgesine her hafta 60 bin araç girişi oluyor, bunu 3 ile çarparsak 180 bin kişi ziyaret ediyor. Yeni vizyonumuz ile birlikte turizm şehri vizyonunu ortaya koyuyoruz. Misafirlerimiz evimize ve şehrimize geliyor. İhracat peşinde koştuğumuz önemli hedeflerimizde bize katkı sağlayacak bir alan da turizmdir.
YARINA HAZIRLIYORUZDünya turizm pastasından ne kadar faylanabileceğimize çalışıyoruz. Kültür ve Turizm bakanlığımız belirli hedefler koyuyor. Hedefimiz 60 milyon dolar turizm geliri elde etmek. Biz bu şehri yaşadığımız güne değil yarına hazırlıyoruz. Sizleri dünyada rekabet edecek bir donanıma sahip olmanız için çalışıyoruz. Aramıza nifak tohumları ekmelerine müsaade etmeyeceğiz. Sizlerden beklentimiz, yurtdışına gitmeniz değil. Bu ülkede mücadele etmeniz. Millet olmak aynı havayı teneffüs etmek budur. Biz sadece Türkiye mesajı olan bir ülke değiliz, biz dünyaya mesajı olan bir ülkeyiz. Birçok değerin diğer toplumlara aktarmamız için bizlere önemli görevler düşüyor. Orhan Camii’ni restore edeceğiz. Halkevi Binasını restore ettik ve hedefimiz 19 Mayıs’ta açmak.”

YORUM YAZ