AK Parti Esenler Belediye Başkan Adayı Tevfik Göksu Kimdir?

16.04.2024 - Salı 20:14

Tevfik Göksu kimdir, Tevfik Göksu aslen nereli, Mehmet Tevfik Göksu hangi parti'den sorguları sıklıkla yapılıyor.
Mehmet Tevfik Göksu Kimdir?M. Tevfik Göksu, 1966 yılında Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Gölbaşı'nda tamamladıktan sonra, ortaöğrenimini İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Akademik kariyerine sosyoloji alanında yoğunlaşarak Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde doktora çalışmalarına başladı ve bu çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine sürdürdü.
Siyasete aktif olarak atılan Tevfik Göksu, Refah ve Fazilet Partileri'nde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca, sivil toplum kuruluşları ile yakın ilişkiler kurarak Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Araştırmacılar Derneği, Teknik Elemanlar Derneği, ASKON ve Adıyamanlılar Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.
1992-2000 yılları arasında Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı görevini üstlenen Tevfik Göksu, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti'den Esenler Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi ve seçimi yüksek bir oy oranıyla kazandı. Aynı başarıyı 2014 ve 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde de tekrarlayarak Esenler Belediye Başkanlığı görevine devam etti. Göksu aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. 31 Mart 2024 Seçimleri için AK Parti tarafından bir kez daha Esenler Belediye Başkanı olarak aday gösterilmiştir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ