Heimlich manevrası ile kurtarmıştı: Kaymakam’dan öğretmene başarı belgesi

17.04.2024 - Çarşamba 12:14

VEFA PROGRAMI YAPILDIİzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen İsme Vefa programı kapsamında  Ziya Gökalp İlkokulunun hazırladığı vefatının 100. yılında Ziya Gökalp’i anma programı Kaymakam Yusuf Ziya Çelikkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İhsan Özkan, Şube Müdürü Hamza Kondakçı ve okul müdürlerinin katılımıyla Ziya Gökalp İlkokulu Müdürü Ahmet Ek’in ev sahipliğinde  gerçekleştirildi.
ANA SINIF BÖLÜMÜZiya Gökalp için yapılan resim ve Şiir yarışmasına ait sergi açılışı, ardından program icra edildi. Program sonrası öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam Yusuf Ziya Çelikkaya, bir öğrenciye 21 Mart 2024 günü Soluk borusuna elma parçası kaçan çocuğu Heimlich manevrası ile kurtaran okul öğretmenlerinden Özgül Güzin Fidan'a başarı belgesi takdim etti. Sonrasında ana sınıfı bölümünü inceleyerek yapılan çalışmaları değerlendirdi.Özenle hazırlanan isme vefa programı için Ziya Gökalp İlkokulu Müdürü Ahmet Ek’e emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
NE OLMUŞTU?Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 21 Mart 2024 günü İzmit Ziya Gökalp İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Özgül Güzin Fidan, teneffüste ilkokul 1. sınıf öğrencisi kız çocuğunun nefes alamadığını fark etti. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde soluk borusuna elma parçası kaçan ilkokul öğrencisi, öğretmenin Heimlich manevrası sayesinde kurtuldu. Çocuğun soluk yolunun tıkandığını anlayan Fidan, Heimlich manevrası ile elma parçasını çıkararak çocuğun nefes almasını sağladı. Fidan'ın çocuğa müdahalesini güvenlik kamerası görüntülendi.

YORUM YAZ