Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

18.04.2024 - Perşembe 14:14

“KOÜ EV SAHİPLİĞİNDE”Kocaeli Kongre Merkezi'nde KOÜ İletişim Fakültesi, Selanik Aristoteles Üniversitesi Ekonomi ve Siyasal Bilimler Fakültesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başiskele Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen kongreye; KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Büyükşehir Basın Yayın Daire Başkanı Murat Yavuz, Başiskele Belediyesi Basın Yayın Müdürü İbrahim Çelikiz ve misafirler katıldı.

“ SÖZ SAHİBİ OLMA ŞANSIMIZ OLUYOR”Kongrede yurt içi ve yurt dışındaki akademisyenlerce 56 bildiri sunulacak. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, burada yaptığı konuşmasında medyadaki sorunlar, dezenformasyon, yeni medya anlayışları gibi pek çok konuda görüşler bildirileceğini söyledi.
KOÜ'nün Türkiye'nin büyük üniversitelerinden biri olduğunu belirten Cantürk" Uluslararası çalışmalar bizim özgüvenimizi arttırıyor. Uluslararası organizasyonlar insan ağının genişletilmesi açısından önemli. Bugün dünyaya açılmış bir toplumuz. Uluslararası organizasyonlarda söz sahibi olma şansımız da oluyor”dedi.

“YENİ MEDYADAN YAPAY ZEKAYA”KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, “Amacımız, iletişim bilimleri alanındaki son gelişmeleri akademisyenlerle birlikte tartışmak. Yeni medyadan yapay zekaya kadar birçok konuda bildiriler sunulacak.”diyen Pösteki, kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Bildiri konuları arasında iletişim bilimi, gazetecilik, radyo, televizyon ve sinema, yeni medya, medya işletmeciliği ve ekonomisi, siyasal iletişim ile medya, halkla ilişkiler, reklamcılık, kültürlerarası iletişim ve medya, medya pedagojisi yer alacak.Kongre, yarın sona erecek.

YORUM YAZ