Allerset Şurup Nedir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Fiyatı 2024

19.04.2024 - Cuma 14:14

Alerjik reaksiyonlarda adı sıkça duyulan Allerset şurup, kişiler tarafından araştırılıyor. “Allerset şurup nedir, ne işe yarar, Allerset nasıl kullanılır, Allerset kaç gün kullanılır, Allerset yan etkileri nelerdir, Allerset şurup açıldıktan sonra ne kadar kullanılır, Allerset şurup öksürük için kullanılır mi, Allerset Şurup kaç gün kullanılır, Allerset Şurup soğuk algınlığına iyi gelir mi, Allerset öksürüğü keser mi, Allerset kortizonlu mu?” soruları bu ilacı kullanmak isteyen kişilerin arama motorlarında sorguladığı konular arasında yer alıyor. İşte, Allerset Şurup hakkında merak edilenler…
Allerset Şurup Nedir, İçeriğinde Ne Var?ALLERSET 1 mg şurup, her mililitresinin içeriğinde 1 mg setirizin dihidroklorür içerir. Ağız yolu ile kullanılan Allerset şurup, yardımcı madde olarak sorbitol (E420), sodyum sakkarin, gliserol, muz esansı ve propilen glikol gibi pek çok maddeyi barındırır. Bu maddelerin tümü için ilacın içinden çıkan reçete okunmalıdır. 
Allerset Şurup Ne İşe Yarar, Hangi Durumlarda Kullanılır?“Allerset Şurup nedir, ne işe yarar” sorusu ilacı kullanmak isteyenlerin merak ettiği konulardandır. Peki, Allerset 1 mg şurup ne işe yarar?
Allerset şurubu, vücutta histamin salınımını önleyerek alerjik reaksiyonların semptomlarını hafifletmeye yönelik kullanılan bir ilaçtır. Bu nedenle; deri döküntüleri, alerjik rinit ve astım gibi alerjik tepkilerin belirtilerini en az indirmek için kullanılan bir şuruptur.
Allerset Şurup Kullanım TalimatıALLERSET şurup prospektüs okunarak talimatlara göre kullanılmalıdır. ALLERSET şurup kullanımı talimatları ve doz bilgileri aşağıdaki gibidir:
2 ila 6 Yaş Arası Çocuklar: Günde iki kez, 2.5 ml şurup (yani günde iki kez yarım kaşık) önerilir.6 ila 12 Yaş Arası Çocuklar: Günde iki kez, 5 ml şurup (yani günde iki kez bir tam kaşık) önerilir.12 Yaş ve Üzeri Ergenler ile Yetişkinler: Günde bir kez, 10 ml şurup (yani günde bir kez iki tam kaşık) önerilir.Allerset Şurup Yan Etkileri Var Mı?Allerset kullananlar, şurubun birtakım yan etkilerini de kendilerinde fark edebilir. Şurubun kullanımı ile ilişkilendirilebilecek sık rastlanan yan etkiler ise aşağıdaki gibidir: 
Uykulu hissetme haliSersemlik hissiBaş ağrısıAğız kuruluğuHalsizlikİshal (Diyare)Nezle (çocuklarda)Mide bulantısıBoğaz iltihabı (Farenjit)Allerset Şurup Fiyat 2024 Allerset fiyat araştırması vatandaşların sıklıkla yaptığı sorgulamalar arasındadır. Allerset fiyat surup için ayrı, hap için ayrı belirlenmiş olabilir. Ancak Şurup ALLERSET Fiyat 2024 yılında 92.01 TL olarak belirlenmiştir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ