İMO ve Müteahhitler arasında staj protokolü imzalandı

19.04.2024 - Cuma 15:14

GEÇEN YIL 150 ÖĞRENCİ STAJ YAPTITürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ile Kocaeli Müteahhitler Birliği arasında İnşaat Mühendisliği okuyan üniversite öğrencilerine staj imkânı sağlanmasına yönelik protokol imzalandı. Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan ve stajını Kocaeli’de yapmak isteyen öğrenciler için başlatılan staj seferberliği protokolünü İMO Başkanı Ali Akgün ve Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş imzaladı. İMO tarafından İnşaat Mühendisliği bölümünde eğitim gören öğrencilerin meslek hayatlarına girmelerine yardımcı olmak amacıyla başlatılan projede geçen yıl 150 öğrenci staj imkânı bulmuştu.
HER BAŞVURUYA STAJ İMKANIİMO Başkanı Akgün, genç mühendislerin mesleki deneyim kazanmaları için başlattıkları projede neredeyse her başvuruyu sonuçlandırdıklarını söyleyerek, “Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan ve şehir dışında okuyarak ailesi şehrimizde olan öğrencilerden aldığımız başvuruları Müteahhitler Birliği’ne yönlendiriyoruz. Müteahhitler Birliği üyelerinin de ihtiyaçlarına göre öğrencilerimizin iş hayatına adapte olmaları için bir imkân doğuyor. Bugüne kadar başvuru yapan her öğrenciye staj imkânı sağlayabildik. Geçen dönem yaklaşık 150 öğrenciyi yerleştirmiştik, bu dönem de yine 70’den aşağı başvuru alacağımızı düşünmüyorum” ifadelerinde bulundu.
SAHA DENEYİMİ YAŞIYORLARStajın öğrenciler için teorik bilgilerin tatbikini gerçekleştirmeleri konusunda faydalı olduğunun altını çizen Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş ise şunları söyledi: “İnşaat Mühendisleri Odası ile beraber ortak hareket ediyoruz, biz sahada ki uygulama kadrosu olarak da üniversite de İnşaat Mühendisliği okuyan öğrencilerimizin mesleki eğitimlerini pratiğe taşımaları için İnşaat Mühendisleri Odası’ndan bugüne kadar bize verilen sayının hepsini yerleştirdik. Bu yılda yine üyelerimize üniversite öğrencilerine yardımcı olmaları konusunda çağrıda bulunacağız. Onlar da ihtiyaçlarına yönelik 1 ya da 2 öğrenciye yaz aylarında işyerlerinde sahayı deneyimlemeleri için imkan sağlayacak.”

YORUM YAZ