Bozkurt: Takdir başkanımızındır

20.04.2024 - Cumartesi 13:13

HÜRRİYET’İN İKİNCİ DÖNEMİİzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 31 Mart’ta gerçekleşen Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nde oyların yüzde 49’unu alarak yeniden başkan seçilmişti. Geçtiğimiz günlerde mazbatasını teslim alan Hürriyet’in başkanlığında yeni dönemin ilk meclis toplantısı Belsa Plaza’da gerçekleşti. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mecliste 32 gündem maddesine ek olarak 2 madde daha eklenerek 34 madde daha görüşüldü. Yeni dönemin katip üyeleri, başkan vekilleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri gizli oylama ile seçilirken selamlama konuşması yapan AK Parti İzmit Belediyesi Meclisi Grup Başkan Vekili Aykurt Bozkurt, “Muhalefet yapmayacağız, takdir başkanımızındır” ifadelerinde bulundu. Hürriyet ise, “Böyle meclise can kurban” şeklinde karşılık verdi.
TAKDİR BAŞKANIMIZINDIRAK Parti Grup Başkan Vekili Aykurt Bozkurt, mecliste yaptığı selamlama konuşmalarında Şanbaz Yıldız’ı anarak şunları söyledi: “Halkın faydasına olan şeylerde muhalefet etmeyeceğiz. Her zaman size yardımcı olacağız. 400 bin İzmitliye hizmet edebilirsek ne mutlu bize. Grup Başkan Vekilliğim çok yeni, 2019 sonrası İzmit Belediyesi sayfasını kontrol ettim. Bugüne kadar 8 komisyonunuz varmış ama 13 komisyona çıkmış. Takdir başkanımızındır. Ekonomik olarak almayalım dediyseniz orada bir yanlışlık vardır. 8 komisyonumuz varmış. Komisyon sayımız artmış. 5 olan komisyon üyesi sayısı 3’e düşmüş. Başka komisyonlara bağlı olan birimler ayrı komisyonlar olmuş. Takdir başkanımızındır. 3 diyorsa 3’tür. Direnmeyeceğiz. Merak ettik sadece.”
“BÖYLE MECLİSE CAN KURBAN”Bozkurt’un yapıcı konuşmasına “böyle meclise can kurban” şeklinde cevap veren Hürriyet, “Yapıcılığınız ve nezaketiniz için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk partisinin önerisi ile 3’e düşürüldü. Daha hızlı karar almak adına yapıldı. Ha 3 ha 5. Bir sene böyle deneyelim. Bizim bu konu ile ilgili bir çekincemiz yok. Bir diretmemiz yok. Komisyon sayılarını arttırdık. Meclis üyelerimizin de çalışmalara katkı sunması için böyle bir çalışma yaptık. İşin sosyal ve siyasi boyutları var” dedi.
VERİMLİ BİR MECLİSCHP Grup Başkan Vekili Nazım Gençtürk ise şu ifadelerde bulundu: “Aykut Başkanım çok nazik ve kibar bir giriş yaptı. Çok güzel ve verimli bir meclis dönemi geçireceğimizi düşünüyoruz. Kentin yararına, İzmit’in insanının menfaatinde tek ses olacağımıza şüphem yok.”
SEVDAMIZ İZMİTMHP Grup Başkan Vekili Okan Karagöz, “Yeni dönem hepimize hayırlı olsun. Bu dönem hep birlikte hareket edeceğiz, sevdamız İzmit diyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ