TÜGVA protokolünün iptali meclisten geçti! Yurdu artık İzmit Belediyesi işletecek

20.04.2024 - Cumartesi 14:14

TÜGVA İZMİT’E GEÇTİİzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 31 Mart’ta gerçekleşen Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nde oyların yüzde 49’unu alarak yeniden başkan seçilmişti. Geçtiğimiz günlerde mazbatasını teslim alan Hürriyet’in başkanlığında yeni dönemin ilk meclis toplantısı Belsa Plaza’da gerçekleşti. Mecliste 34 madde gerçekleşirken, AK Partili Nevzat Doğan döneminde Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu ile ilgili yapılan protokolün iptal edilmesi maddesi görüşüldü. AK Parti’nin red oyu verdiği madde oy çokluğu ile meclisten geçerken. İlgili madde ile ilgili konuşma yapan AK Parti’li Hayrettin Ünlü, “Sizi halka şikayet edeceğim” dedi.
ÖĞRENCİLER GARANTİMİZDE OLACAKAK Partili Nevzat Doğan döneminde Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 25 yıllığına tahsis edilen tepeköy öğrenci yurdu ile ilgili yapılan protokolün iptal edilmesi maddesi görüşüldü. Madde ile ilgili konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Komisyona göndermeyeceğiz. Sayıştay Raporu ve mahkeme kararı var. Bu tahsis hukuksuzdur. Öğrencilerin dönem sonuna kadar hakları bizim garantimizdedir. Aynı hizmet belediyemizden alınmaya devam edilecek. Belediye eliyle işletmek için yurdu alıyoruz. Öğrencileri mağdur edilmeden belediye eliyle hizmet verilecektir. Yurt kapasitesini arttırarak öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için alınan meclis kararının ve işbirliği protokolünün iptal edilmesini oylarınıza sunacağız” dedi.
BOZGUNCULUĞA DEVAM EDİYORSUNUZAK Partili Hayrettin Ünlü, söz alarak şunlar söyledi: “Meclisler ve belediye başkanlıkları çok hızlı geçiyor. Keşke ilk döneme tartışma ile başlamasaydık. Yine ilk meclise şehri gerecek bir konu bulmuşsunuz. Gördük ki siyasi polemiklerle bir 5 yıl daha geçireceksiniz. Mevzu yine AK Parti döneminde yapılan bir eserin olduğunu söylemeden geçemiyoruz. Yine bozgunculuğa devam ediyorsunuz. Bu yurt binasını boşaltmak için verdiğiniz uğraşın binde birini bir yurt daha yapayım demek için vermediniz. Derdiniz gerçekten hizmet etmek olsaydı, bir tane daha yurt yapmayı tercih ederdiniz.
SİZİ HALKA ŞİKAYET EDECEĞİZ5 yıldır var olan yurttan ücretsiz kontenjan hakkını kullanırdınız. Amacınız yine bağcıyı dövmek. Herkesin belediye başkanı olursanız İzmit kazanır. Biz de destek veririz. Ama polemiklere devam ederseniz, sizi İzmit halkına şikayet edeceğimizi unutmayın. Dışladığınız kesimlerin hakkını sonuna kadar hem mecliste hem de hukuk yoluyla arayacağımızın kimsenin şüphesi olmasın. İlgili maddeye red oyu kullanacağız.”
SEÇİLMİŞ BAŞKAN KARAR VERİRÜnlü’ye cevap için kürsüye çıkan Gençtürk, nazik olmanın bir grup kararı olmadığını gördüklerini söyleyerek, “Burada açıkça hukuka kanuna aykırı bir tahsis söz konusu. Burası karşı cephe bir kuruma yapılsa da yanlıştır. Biz belediye olarak buraya ilk 1 yıl 1 milyonun üzerinde para vermişiz. Bir gün dahi kullanmak için alamadığımız kurum tahsis edilmiş oluyor. 25 yılda doğan çocuk üniversiteye gidiyor. Bu tahsis baştan beri etik değildi, biz demiyoruz ki yakalım yıkalım belediyeye tahsis edelim diyoruz. Meclis çoğunluğu ile seçilmiş belediye başkanı doğru kararı verecektir” ifadelerinde bulundu.

YORUM YAZ