Can Yaman Kimdir? Can Yaman kaç yaşında? Can Yaman nereli, ne mezunu?

21.04.2024 - Pazar 13:13

Can Yaman kimdir, Can Yaman kaç yaşında, Can Yaman nereli, Can Yaman ne mezunu, Can Yaman dini nedir araştırmaları sıklıkla yapılıyor. 
Can Yaman Kimdir?Can Yaman, 8 Kasım 1989 tarihinde İstanbul'un Suadiye ilçesinde dünyaya gelmiştir. Güven Yaman ve Güldam Can'ın tek oğludur. Can Yaman 5 yaşındayken, anne ve babası boşanmıştır. Can Yaman aslen nereli sorguları hayranları tarafından sıklıkla yapılır. Büyükannesinin Makedon, büyükbabasının ise Yugoslav kökenli olduğu bilinir.
İlkokul ve ortaokulu Bilfen Koleji'nde tamamlamıştır. Ardından Liseyi İtalyan lisesinde okumuştur. Lise son sınıfta öğrenci değişimi programı ile Amerika‘nın Ohio kentine gitmiştir. Lisenin ardından Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde burslu bir şekilde okumuştur. Lisans eğitimini 2012 yılında tamamlamıştır. Yine üniversitedeyken değişim programı ile Washington’a gidip hukuk dersleri almıştır.
2014'te, mezun olmasının ardından 1 yıl mecburi staj için Awaterhouse Coopers'ta altı ay avukatlık yapmıştır. Can Yaman, Cüneyt Sayıl‘dan oyunculuk eğitimi almıştır. Ardından oyunculuğa adım atmıştır. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra lisanslı bir basketbolcudur. Basketbolun yanında ise Futbol, Gitar, Piyano, Bateri, Masa Tenisi, Rafting, Badminton’la ilgilenmektedir.
Türkçe, Lazca, İtalyanca, İngilizce ve Almanca dillerinde yetkinliği vardır. Oyunculuğuna katkıda bulunacağına inandığı için dans eğitimi de almıştır.
2014'de yönetmenliğini Türkan Derya‘nın yaptığı Gönül İşleri dizisinde Bedir karakterini canlandırmıştır. Gönül İşleri dizisinin başrollerini Bennu Yıldırımlar, Selma Ergeç, Timuçin Esen, Sinem Kobal, Fırat Çelik, Sezai Aydın ve Can Yaman paylaşmıştır.
2015'te yönetmenliğini Osman Sınav‘ın yaptığı İnadına Aşk dizisinde Açelya Topaloğlu ile birlikte oynamıştır.
2016'da başrollerinde Selen Soyder, Can Yaman, Cengiz Bozkurt, Altan Erkekli, Gül Onat, Bülent Şakrak, Mehtap Bayri, Deniz Oral ve Veysel Diker‘in bulunduğu Hangimiz Sevmedik isimli projede Tarık karakterini oynamıştır.
Can Yaman'ın Oynadığı Diziler, Can Yaman Filmleri Nelerdir?2018 - Erkenci Kuş (Can Divit ) (TV Dizisi)2017 - Dolunay (Ferit)(TV Dizisi)2016 - Hangimiz Sevmedik (Tarık) (TV Dizisi)2015 - İnadına Aşk (Yalın Aras) (TV Dizisi)2014 - Gönül İşleri (Bedir) (TV Dizisi)Can Yaman'ın Rol Aldığı Tiyatro OyunlarıSahte GelinAy Işında ŞamataMavi oyunuHaybeden Gerçek Üstü KonuşmalarGöcekler Göğerince
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ