Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları başladı mı? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları ne zaman?

27.04.2024 - Cumartesi 02:14

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği 8 bin işçi alımının ardından şimdi de 36 bin personel alımı yapacak. 25 Nisan tarihli Resmi Gazete kararıyla, 2024 yılı sonuna kadar istihdam edilecek hizmet birimleri belirlendi. Bu kararla birlikte, Sağlık Bakanlığı personel alımı için kadro ve branş dağılımı da açıklandı. Adaylar, alım yapılacak personellerin unvanları, branşları, sayıları ve öğrenim düzeyleri hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalarına başladı.
Alım yapılacak kadrolara başvuru yapabilmek için adayların özel ve genel şartları sağlaması gerekiyor. Başvuru şartlarını taşımayan adayların yerleştirmesi yapılsa dahi atamaları geçersiz sayılacak. Resmi Gazete kararında, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla personel alımı yapılacak.
Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Başvuru Kılavuzu Yayınlandı mı?Sağlık Bakanlığı'nın 36 bin sözleşmeli sağlık personel alımı başvuru kılavuzu henüz yayınlanmadı. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, yıl sonuna kadar eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sağlık personeli alımı yapılacağı belirtildi.
Başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte özel ve genel başvuru şartları, son başvuru tarihi, başvuru yöntemi gibi detaylar belli olacak. Alım yapılacak illere göre dağılım da ilan edilecek.
Bu süreçte başvuru yapmayı düşünen adayların resmi duyuruları takip etmeleri ve başvuru kılavuzunun yayınlanmasını beklemeleri gerekir.
2024 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Ne Zaman?Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için henüz başvuru tarihi açıklanmadı. Başvuru kılavuzunun paylaşılmasıyla birlikte başvuru tarihi de belli olacak.
Geçmiş alımlarda olduğu gibi, bu yıl da başvuru işlemlerinin ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuz aracılığıyla gerçekleştirilmesi bekleniyor. Başvuru süreci ve detayları, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan kılavuzda belirtilecek.
Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Kadro ve Branş AlımıResmi Gazete'de yer alan karara göre, şu şekilde bir istihdam dağılımı planlanıyor:
1 diyetisyen9 ebe2 hemşire25 sağlık memuru1 sağlık teknikeri3,498 tabip32,464 uzman tabipBu personelin dağılımı şu şekildedir:
1'i acil sağlık hizmetlerinde7'si ilçe sağlık müdürlüğü/toplum sağlığı merkezlerinde8'i sağlık evlerinde35,984'ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev alacak.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ