Komşuda Büyükşehir Genel Sekreterlik Koltuğuna İzmitli Getirildi

27.04.2024 - Cumartesi 10:14

31 Mart'ta yapılan yerel seçimde komşu ilimiz Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday gösterilen Serdivan Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı adayı Yusuf Alemdar kazandı. Alemdar'ın göreve gelmesiyle birlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde birçok yönetici değiştirilmişti. Yeni kadrosunu oluşturan başkan Alemdar, son olarak seçimden sonra genel sekreter görevinden ayrılan Mustafa Ak'ın yerine daha önce Serdivan Belediyesi'nde birlikte görev yaptığı belediye başkan yardımcısı İzmitli şehir plancı Fikret Bayhan'ı atandı. 
Fikret Bayhan Kimdir?1964 yılında İzmit'te doğan Fikret Bayhan, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden 1986 yılında mezun olmuştur. ODTÜ Şehir Ve Bölge Planlama Bölümünde Araştırma görevlisi olarak başta GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) olmak üzere birçok ulusal ölçekte bölge planlama projelerinde çalıştıktan sonra Ankara'da 1989-1996 yılları arasında çeşitli koruma planları ve turizm planı çalışmalarını yürütmüştür.
17 Ağustos 1999 Depreminden sonra tam zamanlı olarak Genel Koordinatör olarak görevini sürdüren Bayhan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde İmar işleri Daire Başkanı, Genel Sekreter Yardımcısı ve Genel Sekreterlik görevlerini yürütmüştür. Ayrıca, birçok altyapı ve kentsel dönüşüm projesinde yer almıştır.
Fikret Bayhan ayrıca Edirne Bölgesi Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu başkanlığını yürütmekte olup, Osmanlı eserlerinin yenilenmesi ve ihya edilmesi çalışmalarına liderlik etmektedir. Evli ve bir çocuk babası olan Bayhan, İngilizce'yi iyi derecede bilmektedir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ