Zafer Hocadan 5 Yıldızlı Misafirperverlik

28.04.2024 - Pazar 11:15

Değerli okurlarım,
Tıp alanında dünyanın önemli 15 bilim insanı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk’ün konuğu olarak Kocaeli’ne geldiler.
Harvard’dan Dr. Eric G. Sheu, Dr. Furkan Burak, Cleveland Klinik'ten Chris Hine, Kaliforniya’dan Dr. Sebastian Brandhorst, İtalya Moleküler Onkoloji Enstitüsünden Dr. Claudio Vernleri, Leiden’den Dr. Thijs Sluite ve Dr. Margaret de Vires, Manchester’den Dr. Michelle Harvie, Zürih’ten Dr. Charlotte Greate Mann, Lozan’dan Dr. Florent Allagnat, Cologne’dan Dr. Felix Kohler Cumartesi günü Umuttepe’de düzenlenen Uluslararası 4. Preoperatif Protein Kalori Kısıtlama Sempozyumuna katıldılar.
Başiskele deniz manzaralı Wellborn Luxury Hotelde konaklayan konuklar akşam yemeğinde Başol Steak House‘da Mehmet Başol’un misafiri oldular.
Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen program cuma akşamı sona ermesine rağmen Zafer Hoca yaklaşık 15 yıl önce tanıştığı Tıp alanında dünyanın önemli 15 bilim insanına sürpriz pazar günü programı hazırladı.
Zafer Hoca ve eşi KOÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Cantürk konukları ile tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmek üzere İstanbul’a gittiler.
Rektör Hoca ve eşine yabancı konukların yanı sıra KOÜ Rektör yardımcısı Prof. DR. Ercüment Çiftçi,  Prof. Dr. Turgay Şimşek, Do. Dr. Setrtaç Ata Güler ve iş insanı Mehmet Başol da eşlik etti.

İSTANBUL’A DENİZDEN BAKTILARDeğerli okurlarım,
Zafer Hocam ve konuklarının ilk durağı, üç kuşak halıcı bir aileye ait Türk halılarının sergilendiği Fatih’te Kapalıçarşıya yakın Nakkas Halı Galerisi oldu.
Türkiye’nin hem ticaretinde hem de tanıtımında çok önemli bir rol oynayan, devlet başkanlarından ünlü yıldızlara kadar yabancı misafirlerin ziyaret ettiği galeriyi gezen ABD ve Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen konukların halılara ve sunuma hayran kalarak sipariş verdiklerini düşünüyorum.
Gezide kadın konukları en çok etkileyen ve dikkatlerini çeken; gördükleri zenginliklerin yanı sıra Ayasofya Camiini ziyaret ederken başlarını örtmeleri olmalı.
Sultanahmet’e ve yere batan sarnıcına da giden Zafer Hocam ve eşi Zeynep Hocamın saygın ve değerli konukları akşam yemeğini, yedi tepeli İstanbul’un inci gerdanlığı boğazda yediler.
Eminönü’nden bindikleri teknede boğazın iki yanını seyrederek, sohbet ederek, balık başta olmak üzere deniz ürünlerini yerken günün yorgunluğunu unutmuşlardır.
Zafer Hocamı dinlerken Yahya Kemal Beyatlı’nın,
“Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul!
Görmedim, gezmediğim, sevmediğim hiç bir yer.
Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul!
Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.
Nice revnaklı şehirler görülür dünyada,
Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan.
Yaşamıştır derim, en hoş ve uzun rüyada
Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan”
dizelerini hatırladım.
Tıp alanında dünyanın önemli bilim insanları dün, Yahya Kemal Beyatlı’nın şiirinde dediği gibi İstanbul’a tepeden bakmadılar.
Ama Nakkas Halı Galerisi, Ayasofya, Sultanahmet, Yere Batan Sarnıcı ve boğaz gezisi ile İstanbul’a denizden bakmaları bile bir ömre değer.
Umuyorum bir günlüğüne Kocaeli’ye sempozyum için gelen bilim insanları Zafer Hocanın Pazar İstanbul sürpriz programından fazlasıyla memnun kalmışlardır.
En çok da Zafer hoca ve eşi Zeynep Hocanın yaşattığı, dostlarına anlatacakları, unutamayacakları, özel anıları arasına yazacakları “Beş Yıldızlı Misafirperverliğine” teşekkür etmişlerdir.

YORUM YAZ