Brent petrolün varil fiyatı 87,56 dolar

29.04.2024 - Pazartesi 11:13

Cuma günü 89,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 88,21 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 09.14 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolara geriledi. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 83,14 dolardan alıcı buldu.
Petrol fiyatları, Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik çabaların artması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına ilişkin belirsizliklerin devam etmesi üzerine haftaya düşüşle başladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin arasında ateşkes sağlanması için Suudi Arabistan'da bölgesel ortaklarla bir araya geldi. Ülkenin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Blinken'ın Gazze'de ateşkes çabalarını ve insani yardımı ele alacağı bildirildi.
Orta Doğu'da ateşkes sağlanması ihtimali, petrol fiyatlarında aşağı yönlü hareketi desteklerken, küresel piyasalarda Fed'in faiz kararına ilişkin belirsizlikler petrol fiyatlarını düşürücü etki yaratıyor. ABD'de geçen hafta açıklanan verilerin karmaşık sinyaller vermesiyle, Fed'in faiz indirimine ilişkin beklentilerin ötelenmesi devam ediyor. Yüksek faiz oranları, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında güçlenmesine ve petrolün diğer para birimi kullanan ülkeler için daha pahalı hale gelmesine neden oluyor. Brent petrolde teknik olarak 87,87 ile 88,16 dolar aralığının direnç, 87,43 ile 87,28 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

YORUM YAZ