Gebze MTAL atölye binasının yapım protokolü imzalandı

01.05.2024 - Çarşamba 09:14

VALİ YAVUZ KATILDIEğitime yüzde yüz destek Kampanyası kapsamında, Gebze Ticaret Odası Başkanlığı iş birliği ile yapılacak olan Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik ve elektronik atölye binasının yapım Protokolü Kocaeli Valiliği ve Gebze Ticaret Odası arasında imzalandı. Valilik Makam Toplantı Salonunda düzenlenen programa; Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
“HAYIR SEVERLERİMİZİN DESTEK VERMESİNİ SAĞLIYORUZ”Vali Seddar Yavuz burada yaptığı konuşmada, “eğitime yatırım yapmayı, geleceğimize yatırım yapmak olarak görüyoruz. 2020- 2024 yılları arasında 24 okul, 418 derslik, 2 atölye ile 10 spor salonu bitirerek hizmete açtıklarını kaydederek," Şu an için 40 okul binası,715 derslik, 5 atölye,10 spor salonunda halen inşaatı devam ediyor. Bu kapsamda hayırseverlerimizle de irtibatlarımızı kuruyor, hayırseverlerimizin de eğitim alanına destek vermesini sağlıyoruz. 141 okulda yeniden depremsellik araştırması yaptık. Bu kapsamda da 28 okul ve bir lojmanı da yıkarak yenilerini yapmaya gayret ediyoruz. Bilindiği üzere hemen yakın tarihler arasında Ford Otosan ve Koç Vakfıyla bir anlaşma imzaladık. Ve otuz beş dersliği şehrimize kazandırdık. Bunun dışında yine İbrahim Vefa aracıyla bir protokol imzaladık ve otuz beş derslikli yine bir okul ilimize kazandırma gayreti içerisindeyiz.
“69 MİLYON CİVARI MALİYETE SAHİP”1975 yılında yapımı tamamlanan eğitim ve öğretime açılan Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hizmet binası diğer birimleri güçlendirilerek hizmete açılmış. Ancak bir atölyemizin yapmış olduğumuz depremselliğinde yıkımına karar verilmiştir. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan elektrik ve elektronik atölye binasının yapımı Gebze Ticaret Odası tarafından üstlenilmiştir. Binamız iki bin yedi yüz kırk beş metrekare olup bodrum artı zemin artı iki kat şeklinde inşa edilecek. KDV hariç yaklaşık 69 milyon civarında bir maliyete sahip. Kazançlarının Bol ve bereketli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
“EĞİTİM OLMASSA OLMAZIMIZ”Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, 8 bine yakın sanayici olmak üzere yaklaşık olmak üzere 25 binin üzerinde üyesi olan bir odayız. Eğitim hakikaten olmazsa olmazımız. Bu almış olduğumuz kararın bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. ”ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ