Cem Garipoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Cem Garipoğlu öldü mü? Cem Garipoğlu yaşıyor mu?

01.05.2024 - Çarşamba 10:14

Cem Garipoğlu için savcılıktan otopsi kararının çıkmasının ardından bu isim yeniden gündeme geldi. Peki, Cem Garipoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Cem Garipoğlu öldü mü? Cem Garipoğlu yaşıyor mu? İşte, Cem Garipoğlu ve ailesi hakkında detaylar...
Cem Garipoğlu Kimdir?Cem Garipoğlu 29 Ekim 1991 yılında doğdu. Ünlü iş insanı Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni olarak bilinir. Makbule Tülay Garipoğlu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Sümerbank’ın ortaklarından Mehmet Nida Garipoğlu’nun dört çocuğundan ikincisidir. 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Sümerbank'a el koyması ve babası Mehmet Garipoğlu'nun 18 ay hapis cezasına çarptırılması, Cem Garipoğlu'nun yaşamını derinden etkiledi. Babasının çocuklarının eğitimine önem vermesi nedeniyle, babasının hapis cezası döneminde Cem Garipoğlu'nu yurtdışına gönderme kararı alındı. 
12 yaşında yurtdışına çıkan Cem Garipoğlu, Fransa'da yatılı bir okulda eğitim almaya başladı. 17 yaşına kadar İngilizce, Rusça, Çince ve İspanyolca gibi dilleri öğrenmek için farklı ülkelerde eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye döndü.
2007 yılında Türkiye'ye döndüğünde Bahçeşehir Yıldızlar Koleji'ne kaydoldu. Ancak uyum sorunları yaşayan ve disiplini ağır bulan Cem Garipoğlu, 2008 Şubat ayında başka bir okula geçiş yaptı.
Bu dönemde tanıştığı Münevver Karabulut'la arkadaş olan Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut'u vahşice öldürdü. Cinayet, kamuoyunda "kesik baş cinayeti" olarak yankı uyandırdı. Olayın ardından kayıplara karışan Cem Garipoğlu, 197 gün sonra İstanbul'da teslim oldu.
Mahkeme tarafından vahşice işlenen cinayet nedeniyle Cem Garipoğlu'na verilen 24 yıl hapis cezası, Türkiye'de geniş çaplı bir tartışma yarattı. Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde cezasını çektiği Silivri Cezaevi'nde 22 yaşındayken kendini asarak intihar etti. Bu ölümün ardından vatandaşlar ve Karabulut ailesi, Cem Garipoğlu'nun ölmediği, kaçtığı veya kaçırıldığını iddia etti. Savcılığın ve Adli Tıp’ın raporlarına rağmen bu iddialar yıllarca dillendirildi. Raporlara rağmen iddiasının arkasında duran baba Karabulut, şüphelerinin ancak Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla giderileceğini söyledi.
12 Mart 2024 tarihinde Cem Garipoğlu için savcılıktan otopsi kararının çıkmasının ardından vatandaşlar, bu ismi yeniden araştırmaya başladı. 
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ