Münevver Karabulut dosyasında yeni gelişme! On yıl sonra Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı

01.05.2024 - Çarşamba 10:14

Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri sonunda gün yüzüne çıktı. Münevver Karabulut'u 3 Mart 2009 tarihinde canavarca hisle öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talebiyle başlatılan soruşturma kapsamında, Garipoğlu'nun otopsi fotoğraf ve görüntülerinde bilirkişi incelemesi yapıldı. 2009'da İstanbul Bahçeşehir'de gerçekleşen ve Türkiye'yi sarsan olayda, lise öğrencisi Münevver Karabulut'un sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından öldürülmesiyle ilgili bu yeni gelişmeler kamuoyunu derinden sarstı.
Garipoğlu, aldığı 24 yıl hapis cezasının ardından 2014'te Silivri Cezaevi'nde intihar etmişti. Fakat Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediği konusundaki şüpheler hâlâ devam ediyor. Karabulut ailesi, bu tartışmaların son bulması için Garipoğlu'nun mezarının açılması talebi reddedildi. Garipoğlu'nun babası Hayyam Garipoğlu, mezarın açılmasını ve tartışmaların sona ermesini talep etti.
Soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun otopsi sırasında çekilen fotoğraf ve videolarını incelemek üzere Adli Tıp Kurumu'ndan talepte bulundu. Bilirkişi tarafından incelenen fotoğraf ve videoların dökümü yapılarak rapor hazırlandı ve soruşturma dosyasına sunuldu. Karabulut ailesi, Garipoğlu'nun mezarının açılmasını tekrar talep etti. Olası bir durumda sorumluların hesap vermesini istedi.
Görüntülerde Garipoğlu'nun yüzü net şekilde görülürken, sağ ve sol el parmaklarındaki morluklar dikkat çekti. Karabulut ailesi, avukatları aracılığıyla mezarın açılmasını talep etti. Mezardaki bedenin Garipoğlu'na ait olmadığının anlaşılması halinde, aralarında otopsi işlemlerini gerçekleştiren, cinayet soruşturmasını yürüten kolluk görevlileri ve yargılama aşamasında yer alan yargı görevlileriyle ilgili kamu davası açılması talebinde bulunuldu.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ