Dün “fatura” kesiyorlardı, bugün meclis üyesi oldular

01.05.2024 - Çarşamba 19:13

Değerli okurlarım,
31 Mart seçimlerinin üzerinden bir ay geçti.
AK Parti’de seçim yorgunluğu, CHP’de Güç Zehirlenmesi ve Zafer Sarhoşluğu CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti ile ilgili “Randevuyu Çankaya Köşkü’nde verirse şık olur, Beştepe’de randevu verilirse gitmem demem” açıklaması konuşuluyor.
Düne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Partili Cumhurbaşkanı”, sistemi “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Tek Adam Sistemi” olarak eleştiren CHP’nin Genel Başkanı Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bugün AK Parti Genel Merkezinde ziyaret edecek olması tartışılıyor.
Ankara’da bunlar konuşulurken mazbatasını alan başkanlar yeni kadrolarını oluşturuyor.
CHP’li Başkanlar AK Parti’den devir aldıkları belediyelerin borçlarını yazdıkları afişleri belediye binasına asıyor.
“Allah’tan korkarım, Adaletli ve Şeffaf olacağım” diyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet gibi ikinci kez belediye başkanı seçilenler borçlarını açıklamıyor.
“Biz asla enkaz edebiyatı yapmayacağız" diyen bir diğer CHP’li Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ise gazetecilerle belediye ve iştirakleri borcunun 330 milyon TL, çalışan sayısının yaklaşık 700 civarında olduğu bilgisini paylaşıyor.
BELEDİYE’YE FATURA KESENLER
Değerli okurlarım,
Gelelim asıl konumuz “Dün fatura kesiyorlardı bugün meclis üyesi oldular” başlığına.
Önce İzmit Belediyesine fatura kesen, 31 Mart’ta 4’ü kontenjan olmak üzere 37 meclis üyesi seçilen isimleri hatırlayalım;
Bir: Beyaz Mutfak sahibi Mehmet Ümit Küçükkaya. Başkan Hürriyet, İzmit ilçe başkanlığı yapan, il ve milletvekili adayı olan Küçükkaya için İzmit ilçe başkanı
Gökhan Ercan’a “istifa ederim” restini çekti. Hürriyet’in dediği oldu.
 Listenin birinci ırasındaki eski gençlik kolları başkanı Emre Andız adı silindi yerine Ümit Küçükkaya adı yazıldı.
İki: APE Motorlu Araçlar Ltd. Lti ortaklarından, oto aksesuar satan Muhammet Ertürk, Fatma Kaplan Hürriyet’in hazırladığı listede kontenjandan meclise girdi. İYİ Parti kurucusu ve İzmit ilçe yöneticisi olan, kontenjan ilk sırasından meclis üyesi seçilen Ertürk, İzmit Belediye Başkanı Hürriyet’in yardımcısı oldu.
Üç: Barbaros Yapı İnş. Sahibi Barbaros Akkuş, listenin ikinci sırasından meclise girdi, belediye meclis encümen üyesi oldu.
Şimdi de bu üç meclis üyesinin önceki yıllarda İzmit Belediyesine doğrudan temin yöntemiyle kestiği faturaları ve miktarlarına bakalım;
31 Mart seçimleri sonrası İzmit Belediye Başkan yardımcısı koltuğuna oturan Muharrem Ertürk ortağı olduğu Ertürk Oto ve APE Motorlu Araçlar firmaları adına İzmit Belediyesine 2020, 2021, 2022, 2023 yıllarında doğrudan temin yöntemiyle 199 fatura karşılığı toplam 3 milyon 798 bin 782 TL fatura kesmiş.
Esnaf olarak kesemez mi? Keser.
Ama oto aksesuar firmasının belediyenin İVECO marka çöp kamyonlarının yedek parçalarıyla ilgili fatura kestiği iddiaları ilginç.
31 Mart’ta meclis üyesi seçilen, encümen üyesi yapılan Barbaros Akkuş, 2023 yılında doğrudan temin yöntemiyle 488 bin 225 TL tutarında bir fatura kesmiş.
İzmit Belediye Meclisi CHP listesinin birinci sırasından giren Beyaz Mutfak sahibi Mehmet Ümit Küçükkaya’nın 2021 yılında doğrudan temşn yöntemiyle kestiği yemek faturası tutarı 772,62 TL.
Yorumu değerli okurlarıma bırakıyorum.
Başkan Hanımın 5 yılda harcadığı paralarla ilgili değişik tarihlerde basında yer alan haberler sonrası gazetecilerin karşısına geçip şeffaf olarak neden açıklama yapmadığının nedeni şimdi daha iyi anlaşılıyor.
ÖZEL TASARRUF İSTEDİ AMADeğerli okurlarım,
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde belediye başkanlarına ”tasarruf” çağrısı yaparken, “Başkanlar araç dahil her alanda tasarruf yapacak” demişti.
Allah’ı var! Fatma Hanım 2019 yılında belediyenin makam aracı yerine özel aracını kullanmaya başlamıştı.
O tarihlerde, “Sayın Başkan, makam aracı yerine özel aracınızı kullanıyorsunuz. Aracın benzinini almaya maaşınız yetmez” dediğimde, “Kocam sağolsun” demişti.
Hürriyet, başkanlığının ikinci döneminde de kendi aracına binme alışkanlığını sürdürüyor.
Yarın, Sayın Genel Başkanın karşısına geçip, “Ben 2019’dan buyana belediyenin makam aracını değil kendi özel aracımı kullanıyorum” diyebilir.
Sayın Genel Başkan Özel de 1 milyar 250 milyon TL bütçesi olan İzmit Belediyesinin 2023 yılı borcunun yaklaşık bir milyar lira olduğunu ve seçim öncesi aldığı işçi, seçim sonrası “ulufe” gibi dağıttığı makamları bilmediğinden Başkan Hürriyet’e teşekkür edebilir.
Kimlerin hangi koltuklara oturtularak ödüllendirildiğini merak ediyorsanız birlikte okuyalım.
İKM Başkanı Murat Öztürk Meslek Odaları ve Sendikalar Sorumlusu,
Serdar Mahalle Muhtarı Ümit Yılmaz Muhtarlık Masası Sorumlusu
Eray Bodur Esnaf Masası Sorumlusu, Cem Serhat Tayanç Manav Dernekleri Sorumlusu, Nurullah Özer Spor Müdürlüğüne Bağlı Spor Kurulu sorumlusu,,
Yusuf Erenkaya, Hakan Ormancı, Mustafa Küçük, Mehmet Açık Bölge Sorumluları, Kuruçeşme Hizmet Masası Cengiz Özcan, Bekirpaşa Hizmet Masası Erdem Arcan, Alikahya Hizmet Masası Ercan Umutlu, Yuvam Hizmet Masası Murat Özer, Köy Masası İsmet Kanık, İsmail Akdeniz, Turgay Oruç, Ali Filiz.
Fatma Hanım bu isimleri açıklarken keşke ne kadar ücret alacaklarını da açıklamış olsaydı!

YORUM YAZ