2024 POLİS ALIMI: Polis Alımı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

01.05.2024 - Çarşamba 21:13

Polis Alımında Kadro Detayları
Merkez teşkilatı için 500 polis memuru, 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü olmak üzere toplamda 500 kadro ihdas edilirken, taşra teşkilatı için ise 9 bin 500 polis memuru ile moral eğitim merkezi müdürü ve müdür yardımcısı görevlerini üstlenecek 10 bin 102 kadro ihdas edildi.
Başvuru Tarihleri BekleniyorEGM polis alımı başvuru tarihleri, başvuru şartları ve diğer detaylar henüz resmi olarak duyurulmadı. Polis alımı başvuru süreci ile ilgili tüm ayrıntıların Polis Akademisi resmi internet adresi üzerinden ilan edilmesi bekleniyor.
Başvuru ŞartlarıPolis alımı için başvuruda bulunacak adayların T.C. vatandaşı olması, lisans veya önlisans mezunu olması, KPSS'de belirlenecek taban puanı veya üzerinde almış olması, şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için belirlenen puanın en az %80'ini almış olması gerekmektedir.
Başvuruda bulunacak adayların yaş şartı ise, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak şeklinde belirtiliyor. Ayrıca, lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamayacaklar. Bu kriterlere uyan adaylar, polis alımı başvurusunda bulunabileceklerdir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ