DGS BAŞVURUSU TARİHİ 2024: DGS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM DGS başvuru kılavuzunu yayınladı mı?

02.05.2024 - Perşembe 14:14

Peki, DGS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM DGS başvuru kılavuzunu yayınladı mı? 
DGS 2024 başvuru tarihi adayların araştırdığı konular arasında yer alıyor. 4 yıllık lisans programlarına geçmek isteyen adaylar için bu yılın Haziran ayında DGS sınavı düzenlenecek. ÖSYM takvimine göre 2024 DGS sınavı başvuru ücreti, ÖSYM kılavuzunda açıklanacak. Peki, ÖSYM DGS başvuru kılavuzu yayınlandı mı?
2024 Yılında DGS Ne Zaman Yapılacak?Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2024 yılında düzenleyeceği merkezi sınavın takvimini açıkladı.
2024 DGS için sınav ve başvuru tarihleri belirlendi.
Buna göre, Dikey Geçiş Sınavı 30 Haziran Pazar günü yapılacak.
DGS başvuruları Ne Zaman Başlayacak?Dikey Geçiş Sınavı başvuruları belirlenen takvime uygun olarak ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Yayınlanan takvime göre, DGS 2024 başvuruları 10 Mayıs'ta başlayacak ve başvuru ekranı 20 Mayıs'ta kapanacak.
DGS sınav ücreti de DGS başvuru kılavuzunda duyurulacak.
DGS Başvurusu Nasıl Yapılır?Adaylar, belirtilen takvime uygun olarak T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM AİS üzerinden sınav başvurusunu gerçekleştirecek.
Daha sonra, sınav ücretini ödemek için anlaşmalı bankalar veya ÖSYM'nin kendi e-Ödemeler sistemini kullanabilecekler ve başvurularını tamamlayacak.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ