Vali Yavuz, özel öğrenciler ile Ormanya’da bir araya geldi

08.05.2024 - Çarşamba 12:14

HAMİ AİLELERE BELGE VERİLDİKocaeli Valisi Seddar Yavuz’un Kocaeli’de 2020 yılında başlattığı, Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi’nin Kartepe İlçe Programı Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleşti. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, İl Milli Eğitim Müdür Ömer Akmanşen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk’ün Vali Yavuz’a eşlik ettiği programda proje kapsamında ki öğrencilerin hazırladıkları eserler stantlarda sergilendi. Ormanya Kütüphanesi’nde gerçekleşen protokol konuşmaları ardından Kartepe Ilçesi’nde ki hami ailelere belge verildi.
EVLATLARIMIZIN HER DAİM YANINDAYIZProgramda ilk olarak konuşan Mustafa Kocaman, “Yapısı içerisinde bireylere, vatandaşlara ve evlatlara bu güzel hizmetlerin sunulduğu bir ortamda aynı zamanda kurumların koordinasyonuyla bu özel çalışma için ben Sayın ve değerli hanımefendiye bir kez daha teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Biz de Kartepe Belediyesi olarak her daim evlatlarımızı hemşehrilerimizin tüm gücümüzle yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
ÇOCUKLARIN GÜLÜMSEMESİ HER ŞEY DEĞER Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’ın şehir dışında olması sebebi ile yerine vekâlet eden Berna Abiş konuşmasında, şunları söyledi: “Çok uzun uzadıya anlatmamakla birlikte bu önem projesinde daha önce bulunmuş olmaktan ve Sayın Valimizin Eşi Hanımefendi Selda Hanım'ın bize yaptığı bir sunum dolayısıyla bu projenin kağıt üzerindeki verilerini görmüştük. Daha sonra da bir programa dahil olmuştuk. O programa dahil olduğunuzda da çocuklarımızın yüzündeki gülücüğü görmek de her şeye değerdi. Bu bağlamda burada bugün yapılan bu projeyi de çok önemsiyorum. Ayrıca Ormanya'nın seçilmiş olması dolayısıyla da Büyükşehir Belediyesi'nin de bu bağlamda bir katkı olması dolayısıyla da ben çok teşekkür ediyorum”
KARTEPE’DE 200 HAMİ VAR Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk ise, “Sayın Valimizin başlattığı Önem Projesi’ni başlatması 10 yılı geçti. İstanbul'da projenin içinde değildik ama sayın valimizin çalışmalarını oradan takip ediyoruz. Ve ne mutlu ki bu sene yaklaşık 7 önce göreve başladık. Önemli bir projeyi beraber yürütme fırsatını ele geçirdik. Kartepe’de 16 bin civarı öğrencimi ve 200 civarında hamimiz var. Proje Türkiye geneline yayılması gereken bir proje oldu.“ şeklinde konuştu.

YORUM YAZ