CHP Kocaeli, basın toplantısında soruları yanıtladı

07.06.2024 - Cuma 13:13

İLK BASIN TOPLANTISI Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı tarafından yerel seçimler ardından ilk basın toplantısını düzenlendi. Derince Yelken Kafe’de basın mensupları ile bir araya gelinen basın toplantısına CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Muhip Kanko ve Nail Çiler, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, CHP Kocaeli İl Yönetimi katılım sağladı.
FARKLARINI GÖSTERİYORLARAçılış konuşmasını yapan Bülent Sarı, “Emekliler mitingi 30 Haziran’da Gebze’de Emek Mitingi planlandı. Çalışanlarımızın, emeklinin, gencin sesi olmaya devam ediyoruz. Türkiye’de de Kocaeli’de de birinci parti olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Belediyelerimiz de seçimi aldıktan sonra farkını gösteriyor. Karamürsel ve Derince Belediyesi’de 3 ayda önemli adımlar atmışlardır. Haftasonu danışma kurulumuz var, ilçe danışmalarımız bitti üyelerimizin taleplerini aldık ve dinledik. Yol çalışmalarımız için de danışma kurulumuz önemli olacak.” şeklinde konuştu.
MESAJ VERDİKSarı, belediye başkanları ve milletvekilleri basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz dönem CHP tarafından kazanılan Fatma Kaplan Hürriyet’in başkan olduğu İzmir Belediyesi’ne ait Gülümse Kafe’de hiç organizasyon neden düzenlenmediği sorusuna cevap veren Sarı, “Gülümse Kafe’de de yapacağız ama verdiğimiz bir mesajdı. Bir daha ki kahvaltıyı da Körfez’de yapacağız inşallah” şeklinde cevap verdi.
BAŞKANLARIMIZ HAZIRFatma Kaplan Hürriyet’in her çalışmasına büyükşehir adayı gibi başlamasına yönelik sorulan soruya cevap veren Sarı, “Fatma Hanım bizim çok kıymetli bir belediye başkanımız. 5 yıllık bir süreç var, kim belediye başkan adayı olur bilemezsiniz. O dönemde aday olmayı düşünen arkadaşlarımız var ama soru için çok erken. Sertif Başkanımız da, Ahmet Başkanımız da çok kıymetli belediye başkanlarımız. Bir sonra ki seçim için 3 başkanımızda Büyükşehir adaylığına hazır olacaktır” ifadelerinde bulundu.
TARTIŞMAK FAYDALI DEĞİL31 Mart Yerel Seçimleri’nde Derince Belediyesi’ne aday olan Sertif Gökçe’nin seçimi kazanıp kazanamaması üzerine CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı ve Caner Arduç arasında iddiaya girdikleri konuşulmuştu. İddialara göre Arduç’un takım elbisenin markasının Beymen olmasını söylemesi üzerine Yıldızlı’nın, ‘Beymen beni kesmez, Vakko olsun’ dediği Vakko takım elbise krizi CHP’lilere soruldu. Gökçe, “Ben hayatım boyunca geriye bakmam hep ileriye bakarım. Sonuç olarak ortada kazandığımız bir seçim var. Bunları tartışmak çok da faydalı bir şey değil. Bundan sonra örgütümüzle belediyemizle el ele vererek halka nasıl hizmet ederiz bunu düşüneceğiz” dedi.
O MARKAYI GİYMİYORUMBülent Sarı, ise “Ben o markayı giymiyorum. Her iki kardeşimizin de çalışmalarına şahidim. Vekilim de canla başla çalıştı, genel merkez de görevli olan arkadaşımız da. Tabi bu benim için çok önemli bir konu değil ama buralara kadar geldi. İkisi abi kardeş bugün küs olabilirler ama yarın farklı olabilir. İkisinin de birbirlerine katkıları var sorunlarını kendileri çözecektir” ifadelerinde bulundu.
MECLİSE TAŞIYACAKSokak hayvanları sorunları ile ilgili soruya cevap veren Sertif Gökçe, konuyu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclisine taşıyacağını söyleyerek, “Hem ilçe belediyeleri için yüksek maliyetli. İlçeler arasında da geçişler oluyor, farklı ilçelerden gelip bırakılıyor. Bu ilçe olarak alınabilecek kararlar değil. Hepsinin kısırlaştırılarak ve birkaç büyük ilçe de hayvan barınağı açarak çözülebilir. Hayvan barınaklarını da hayvan severlere açarak denetlemelerine izin verilmesi lazım” dedi.
KISIRLAŞTIRMADAN BAŞKA ÇÖZÜM YOKAhmet Çalık ise, “Bir candan bahsediyoruz. İtlaf bizim doğru bulmadığımız bir yaklaşım. Ama iki tarafı var konunun vatandaşlar da çocuklarını okula göndermekten korkuyor. Karamürsel Belediyesi daha önce dışardan hizmet ile Veteriner İşleri Hizmeti veriyormuş. Kısırlaştırmaktan başka çözüm yok ama bunun da düzenli yapılması gerekiyor. Siz ne kadar mücadele ederseniz edin, başka bir bölgeden sizin bölgenize bırakılınca tekrar baştan başlıyor. Hayvanların yer değiştirmesi daha sıkıntılı.” İfadelerinde bulundu.
KOCAELİ’DE 7 BİN YENİ ÜYEBülent Sarı, “Bu konunun siyaseti olmaz. Bu konu hassas bir konu. Sayın Valimize de sesleniyorum. Belediye başkanlarımızı bu konu için toplamalı. Yapılan çalışmaların siyaset dışı olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerinde bulunurken CHP’de Genel Başkan Özgür Özel’in örgütlere üye yapma çağrısı hakkında konuşarak, “Yaklaşık 5 – 7 bin üye artışımız var. Az da olsa istifalarımız var. Yeni tüzük kurultayından sonra yeni bir üye formatı olacak.” Dedi.
GELİŞME YOK İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın CHP’ye geçme ihtimaline cevap veren Yıldızlı, “Genel Başkanımızla da yakın ilişkileri olduğunu biliyorsunuzdur. Bunlar anormal şeyler değil mecliste de görüşüyoruz. Ama bununla ilgili bir gelişme yok. Ama kendisine mecliste ‘Abi hayırdır? Geliyor musun’ diye soracağım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplum bize kredi verdi. Bizde kimseyi unutmadan, Türkiye’nin problemlerini unutmadan mücadele edeceğiz. Alternatif parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Erken seçim de gündeme gelmez diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. ,
ADIM ATTIRACAĞIMYıldızlı, son olarak şunları söyledi: “Deprem, CHP’li AK Partili diye ayırmıyor. Büyük Marmara depremine hazırlanmalıyız. Görev sürem bitene kadar merkezi hükümete ve büyükşehire adım attıracağız. Biz de 5 yılda Kocaeli’nin yapı stoğunun değişmeyeceğini biliyoruz ama bir yerden başlayarak hızlandırmamız gerekiyor.”

YORUM YAZ