Şalgam’dan Kurban Bayramı ikazları! “Etinizi 1 saat serin bir yerde bekletin”

14.06.2024 - Cuma 10:14

UYARILARDA BULUNDUKocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, 16 Haziran Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda kurban kesecek olan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kurban kesme ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşları bu yıl mevsim normallerinin üzerinde bir haziran günü beklerken Şalgam, bayramın ilk gününü kurban kesme işlemine ayrılarak etlerin bekletilmeden bölünerek buzdolabına kaldırılmasını tavsiye etti.
1 SAAT DİNLENDİRİLMELİKocaeli halkının Kurban Bayramı’nı kutlayan Şalgam, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı uyarılarda şunları söyledi: “Kurban Bayramımızın yaz dönemine gelmekle beraber, havaların çok sıcak olması münasebetiyle kurban kesimine ve etlerimizin bozulmamasına çok dikkat etmeliyiz. Kurbanlık hayvan kesildikten sonra kasaplarımız tarafından hijyen kurallarına uygun şekilde hisseler ayrılır, hissemizi aldığımız gibi poşetten hemen çıkarılması ve evimizde etler birbirine değmeyecek şekilde serin bir yerde 1 saat dinlendirilmesi gerekli.
KASAPLAR AÇIK OLACAKSonra buzdolabımızı 0 dereceye alarak 12 saat boyunca dolabımızda ön soğutma işlemimizi yaptıktan sonra kıyma, kuşbaşı şeklinde nasıl istiyorsak o şekilde hazırlayıp, dondurucu -18 derece dolaplarımızda, yarım kilo, bir kilo gibi buzdolabı poşetlerimize koyarak saklayabiliriz. Kesinlikle kurban etlerimizi güneşin altında ya da sıcakta bırakmayalım. Kurban Bayramı boyunca kasap esnafımız açık olacak ve değerli halkımıza hizmet edecektir. Kıyma çekiminizi mutlaka hijyen kurallarını bilen işimizin ehli kasap esnafımızda yaptıralım. Kurban Bayramımızın birinci günü mutlaka önceliğimiz kurban ve kurban etlerimiz olsun.”

YORUM YAZ