Kocaeli’de eğitimin “Atom Karıncası”

21.06.2024 - Cuma 19:13

Değerli okurlarım,
Bir zamanlar eğitimde adı ulusal ve uluslararası akademik, sosyal, kültürel yarışmalarda kazanılan şampiyonluklarla anılan Kocaeli’ne Son günlerde “itibar suikastçılığı” yapılıyor.
Bazı okul müdürleri kamuyu zarara uğrattıkları için müfettişlere ve polise hesap veriyor.
Bazıları kız öğrencilerin “ahlak zabıtalığına” soyunarak yeni bir tartışmanın fitilini ateşliyor.
Bazıları da mesai arkadaşı kadın öğretmene “tacizde bulundu” iddiasıyla yargılanıyor.
“Ben milletimin öğretmeniyim” diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayan başarılı, deneyimli, birikimli öğretmenler de “65 yaşındasın, evinde torun bak” denerek emekli ediliyor.
Çok değil bir ay önce Kocaelililerin yakından tanıdığı Şehit Özcan Kan Fen Lisesi Müdürü Ali Paşa Naipoğlu’nun öğretmenliğe adadığı 44 onurlu yılın öyküsünü paylaşmıştım.
Bugün, “Kocaeli Eğitiminin Atom Karıncası” olarak anılan, 46 yıllık meslek hayatında milli eğitim ilçe müdürlüğü, il müdür yardımcılığı ve şube müdürlüğü yapan, 65 yaş engeline takılarak “bir yıldız” gibi kayıp giden Hayati Aydın’ı yazacağım.
46 yılda başarısı ve çalışkanlığı nedeniyle 3’ü Aylıkla Ödül, 3’ü Kademe İlerlemesi, 2’si Üstün Başarı Belgesi, 8’i Başarı Belgesi, 11’i Takdir Belgesi, 18’i Teşekkür Belgesi olmak üzere toplam 45 ödüllü,
“mesleki eğitimin hafızası” Hayati Aydın’ı anlatacağım.
BİR GÜNDE ÜÇ KUTLAMADeğerli okurlarım,
Hayati Aydın, 46 yıllık meslek yaşamının son çeyreğinde milli eğitim bakanlığına bağlı genel müdürlüklerin düzenlediği 40’dan fazla hizmet içi kurslarla seminerlere eğitim görevlisi ve kursiyer olarak katıldı.
Siyasilere, sivil toplum örgüt yöneticilerine, iş insanlarına yaş sınırı konmazken devlet memurlarına getirilen “65 yaş engeli” nedeniyle severek yaptığı mesleğine 15 Haziran’da veda etmek zorunda kaldı.
Ailesi, çalışma arkadaşları ve dostlarının değişik mekanlarda düzenlediği kutlamalarda duygulu ve heyecanlı anlar yaşadı.
İlki; Eşi Saliha Aydın, kızları Global OSB’de yönetici Aslıhan Aydın Koşar, damadı Fatih Koşar, torunu Kerem Tuna, üniversite 2. Sınıf öğrencisi Meryem Betül Aydın, erkek çocukları Kuveyt Banka müdür yardımcısı Enes Aydın, avukat Taha Aydın 15 Haziran’da lüks bir mekanda babalarının 65. Yaş gününü kutladı.
İkincisi; Kocaeli milli eğitim il müdürlüğü Kitap Yazma Komisyon üyeleri Sinan Taş, Cem Şahin, Ahmet Aliş, Onur Aysu, Çiğdem Ayaner, Betül Bostan, Nilay Toksoy, Ercan Çaylı, İsmail Erbaş, Tülay Pekşen, Ali Ayhan Tülek, Mehmet Yönyül, Gülbeden Çakmak, Asiye Yılmaz, Mehmet Özkan, Ömer Faruk müdürlerini emekliliğe çiçekle yolcu ettiler.
Üçüncüsü: Ailesi, çalışma arkadaşları, eğitimci dostları ve mesleki ve teknik eğitim paydaşları bir araya gelerek ya da telefonla arayarak emekliliğinde başarılar dilediler. Müdür yardımcısı Mustafa Doğan ve şube müdürü Semra Bozkurt’un da hazır bulunduğu AR-GE çalışanları Serap Reipe, Gizem Güçlü, Murat Arif Metin, Seyhan Yılmam Ongun, Mete Eren Taşcı, Selçuk Gökcük, Emrah Yayla, Fırat Arslan Hasan Burçin Menteş, Sinan Sarı, Volkan Özgör’ün de katıldığı toplantıda çalışmaların yer aldığı slayt gösterildi, emekli pastası kesildi, anılar anlatıldı,.
28 ŞUBAT DÖNEMİDeğerli okurlarım,
İşine bağlılığı ve takipçiliği, ataklığı, hazırcevaplığıyla tanıdığım Hayati Aydın’ı yazarken arşivimde 13 Nisan 1999 tarihinde yazdığım yazı dikkatimi çekti.
28 Şubat mağduru olan, 3 kez görevden alınan 4 kez yargı kararıyla dönen Hayati Aydın’a haksızlık yapıldığının belgesi o yazıda, “DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit’in 1999/9 Sayılı Genelgesine rağmen Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayati Aydın yargı kararıyla göreve başladığının ertesi günü görevden alınarak Denizli Buldan’a hangi gerekçeyle atandı açıklanmadığı gibi nedeni bilinmiyor…Başbakan Ecevit’in genelgesi DSP’lileri isteği doğrultusunda uygulanacaksa kimse Hak’tan hukuktan bahsetmesin” yazmışım.
O dönem İngilizce öğretmeni Halil Çalık DSP Milletvekili olarak eğitimle ilgili atama ve ihalelerde etkili ve “yetkili” idi.
Kocaeli Milli Eğitimde “Hoş Bir Seda” bırakarak ayrılan sevgili Hayati Aydın’a aramıza “hoş geldin” diyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu bir emeklilik yaşamı diliyorum.

YORUM YAZ