A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Çalhanoğlu: İstediğimiz sonucu alamadık ama her şey bitmedi

24.06.2024 - Pazartesi 09:56

 

A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, ay-yıldız için mücadele ettiklerini ve bir mağlubiyetle hedeflerinden sapmadıklarını söyledi.

Kaptan Hakan Çalhanoğlu, milli futbolcular Cenk Tosun ve İsmail Yüksek ile ay-yıldızlı ekibin kamp yaptığı Barsinghausen'deki kamp merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Burada beraber başladık, beraber bitireceğiz. Dünkü maçtan sonra her şey daha zor oluyor. Ama dünyanın sonu değil." diyerek konuşmasına başlayan Hakan Çalhanoğlu, "Başından bu yana gruptan çıkma hedefimiz vardı. Hala da bu hedefimiz var. İstediğimiz sonucu alamadık ama her şey bitmedi. Önümüzde Çekya maçı var. Galibiyet ya da beraberlik yetiyor. Bizim takım buna inanıyor. Maçta istemediğimiz şeyler oldu. Şanssızlıklar oldu. Futbolda olan şeyler. Futbolda hem kazanıyor hem de kaybediyorsun. Önemli olan takımın hala inanması. Biz dünkü maçı aramızda konuştuk. Önümüze bakacağız ki bakmak zorundayız. Fazla günümüz yok. Çekya maçına odaklanıp, inşallah grup etabını geçeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hakan, kendisi hakkında yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"Futbolda olan şeyler bunlar. İster istemez eleştiriler gelecek. Ben performansımdan memnunum. Inter'de yaptıklarımı burada da yapıyorum. Hocanın isteklerini karşılamaya çalışıyorum. Konu aslında ben değilim, milli takım. Biz burada ay-yıldız için savaşıyor, gayret gösteriyor, çabalıyoruz. En çok eleştiriyi ben alıyorum. Ben bunları dinlemiyorum, dinlemiş olsam buralara kadar gelemezdim. Milli takıma konsantreyim. Kendime iyi bakıyorum. İstatistiklere girmek istemiyorum. Bir tarafta milli takım analiz yaparken bir taraftan da Inter analiz yapıyor. Sahada çok koşan, mücadele eden ama istediği sonuçları alamayan bir Hakan var. İnsan bazen ister istemez duygusal oluyor. Ben her zaman takım arkadaşlarımın iyi olmasını istiyorum. Hocanın kararı oynatır, oynatmaz. Oynarsam mücadelemi veririm, oynamazsam da takım için buradayım. Eleştiri her zaman olacak. Türkiye'de gelen eleştiri ile Almanya ya da İtalya'da karşılaşmadım. Ben 30 yaşına kolay kolay gelmedim. Hep kendime bakarak, iyi beslenerek performansımı en iyi şekilde sergilemeye çalıştım ve çaba gösterdim."

Kadrodaki her futbolcunun 3-4 günde bir maç yapmaya alışık olmadığını aktaran deneyimli futbolcu, "Geriye düştükten sonra bazen kopmalar olabiliyor. Bunun farkındayız. İster istemez oluyor futbolda. Geliştirmemiz gereken bir konu. Oyundan kopmamak, düşmemek gerekiyor. 1-0 ya da 2-0'ken devam etmemiz gerekiyor. Daha güçlü olmamız gerekiyor. Takımda ilk kez oynayan oyuncular da var. Daha çok gelişecekler. Biz gereken analizleri yaptık. Bu konuda çok üstüne koymamız gerekiyor." diye konuştu.

YORUM YAZ