AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Alinur Aktaş Mı Oldu? Alinur Aktaş Kimdir? Siyasi Kariyeri

31.03.2024 - Pazar 18:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı belediye başkan adayları arasında yer aldığı söylenen Alinur Aktaş, Bursa'nın gündeminde büyük bir ilgiyle takip ediliyor. İnegöl ilçesinde doğan ve uzun yıllar özel sektörde üst düzey yöneticilik yapan Aktaş, siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak adım attı. İnegöl Belediye Başkanlığı görevini üstlendikten sonra birçok önemli projeye imza atan Aktaş, İnegöl'ü Güney Marmara'nın ikinci büyük kenti haline getirdi. 2019 yılında ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Aktaş, bu görevini başarıyla sürdürmektedir. Peki, Alinur Aktaş kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir?
Alinur Aktaş Kimdir? Alinur Aktaş, 1970 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İnegöl'de tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. İş dünyasında uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaparak deneyim kazandı.
Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kurucu Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer alarak başlayan Aktaş, 2004 yılında İnegöl Belediye Başkanlığı'na seçildi. İnegöl'de birçok önemli projeyi hayata geçiren Aktaş, ilçesini geliştirdi. Ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralarak Bursa'nın büyümesine katkı sağladı.
Evli ve iki çocuk babası olan Alinur Aktaş, aynı zamanda İngilizce bilmektedir. 2024 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği merakla bekleniyor.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ