AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen Oldu! Mehmet Sekmen Kimdir?

31.03.2024 - Pazar 18:13

Mehmet Sekmen, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1980 yılında Vakıfbank'ta yönetici olarak iş hayatına başladı. Finans yönetimi alanında uzmanlaşan Sekmen, 1985 yılında mali müşavir unvanını aldı. 1980-1990 yılları arasında özel sektörde CEO ve holding finans yöneticisi olarak görevler üstlendi.
Siyasi kariyerine Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başlayan Mehmet Sekmen, daha sonra 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığı'na seçildi ve 1994 yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde Kartal Belediye Başkanlığı'na tekrar seçilerek Kartal'a ikinci dönem Belediye Başkanı olarak hizmet etti.
2002 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye giren Mehmet Sekmen, TBMM'de Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonu'nda görev aldı. 2003-2005 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. 2007 seçimlerinde tekrar milletvekili seçilen Sekmen, 23. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak siyasi kariyerine devam etti.
Siyasi hayatı boyunca çeşitli görevlerde bulunan Mehmet Sekmen, aynı zamanda Karadeniz ve Ege bölgeleri koordinatörlükleri gibi önemli pozisyonlarda da görev aldı. 2023 yerel seçimlerinde AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmiş ve adaylık açıklaması için beklenmektedir.
Mehmet Sekmen, siyasete olan katkıları ve deneyimi ile tanınan bir isimdir ve Erzurum'un Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin adayı olarak büyük bir önem taşımaktadır.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ