AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sami Er Kimdir? Sami Er Kaç Yaşında Nereli?

31.03.2024 - Pazar 18:13

Sami Er Kimdir?Sami Er, Türk siyasetinin dikkat çeken isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle Malatya'da büyük bir tanınırlığa sahip olan Sami Er, AK Parti'nin Malatya Belediye Başkan adayı olarak görev yapmıştır. Ancak Sami Er'in sadece siyasi kariyeri değil, aynı zamanda eğitimi ve mesleki geçmişi de oldukça etkileyici. İşte, Sami Er biyografi...
Sami Er, 1963 yılında Malatya'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini de Malatya'da tamamladı. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, Mimarlık Anabilim Dalı'nda Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamladı.
Er, meslek hayatına Ümran Boru San. Tic. A.Ş.'de Mühendislik ve Kalite Kontrol Müdürlüğü göreviyle adım attı ve 1989-1990 yılları arasında bu pozisyonu sürdürdü. Askerlik görevini M.S.B. Diyarbakır İnşaat Emlak Daire Başkanlığı'nda Kontrol Mühendisi olarak yerine getirdi. 1992-1993 yıllarında ise Beykoz Göksu Evleri projesinde Kontrol Mühendisi olarak görev aldı.
2004-2005 yıllarında İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi'nde Fen ve İmar Planlama Müdürlüğü görevini üstlendi. 2005-2008 yılları arasında ise Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı ve Halktaş A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi.
2008 yılında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanmış ve bu süreçte Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi iştiraki olan Esenlik şirketinin ortaklar kurulu üyeliği ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürüttü. 2011 Eylül ayında İstanbul Üsküdar Belediyesi'nde Mali İşler ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı ve bu görevi 2014 Temmuz ayına kadar sürdürdü.
Sami Er,  vakıf ve derneklerde kurucu ve mütevelli heyeti görevlerinde bulunmuştur. 2014-2019 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı ve Emlak Konut GYO'da yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.
2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak atanmış ve şu anda 61 yaşında olan Er, evli ve 4 çocuk babasıdır. Sami Er, Malatya'dan Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşlar için tanıdık bir isim haline gelmiştir.

YORUM YAZ