AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar Kimdir? Yusuf Alemdar nereli, kaç yaşında, evli mi?

01.04.2024 - Pazartesi 02:15

AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı büyük bir merakla bekleniyordu ve sonunda resmi açıklama yaklaşırken, beklenmedik bir gelişme yaşandı. Uzun yıllar Serdivan Belediye Başkanı olarak görev yapmış olan Yusuf Alemdar'ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanacağı öğrenildi. Peki, Yusuf Alemdar kimdir? İşte detaylar...
Yusuf Alemdar Kimdir? Yusuf Alemdar kimdir?  AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 48 ilin belediye başkan adayını tanıtım toplantısıyla duyuracak ve Sakarya'nın adayı da merakla bekleniyordu. Önceleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin yeniden aday gösterileceği konuşuluyordu.
Ancak resmi açıklamaya saatler kala, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aranarak kendisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tanıtılacağını öğrendi. Partili birçok kişi Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ı tebrik etmek için belediyeye akın etti. 
Yusuf Alemdar, 1966 yılında Trabzon'da doğmuş bir isimdir ve lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlamıştır. Ticaret alanında uzun yıllar çalıştıktan sonra 1988 yılında aktif siyasete atılmıştır. 2001 yılında AK Parti Sakarya İl kurucu yönetim kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiş, ardından 2003 yılında AK Parti Sakarya İl Başkanı olarak seçilmiştir ve bu görevini 2009 yılına kadar sürdürmüştür.
Yusuf Alemdar, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde de aynı göreve tekrar seçilmiştir. Evli olan Yusuf Alemdar'ın 2 çocuğu bulunmaktadır. Onun Sakarya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 2024 olarak atanması, Sakarya'nın geleceğine dair merakla beklenen bir gelişmedir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ