Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek Kimdir? Muhittin Böcek Aslen Nereli?

31.03.2024 - Pazar 16:13

"Muhittin Böcek kimdir, Muhittin Böcek aslen nereli, kaç yaşında?" soruları 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde vatandaş için merak konusu oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek, 31 Mart 2024 yerel seçimlerin ardından en çok aranılan isimlerin başında yer aldı. İşte, Muhittin Böcek hakkında merak edilenler...
Muhittin Böcek Kimdir?1962'de Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da bitiren Böcek, yükseköğrenimini Halkla İlişkiler ve İktisat bölümlerinde yaptı. 25 yıllık siyasi kariyerine Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans mezuniyetini de ekleyen Böcek, askerliğini Samsun Askeri Hastanesi’nde yaptı. Muhittin Böcek, zirai üretim, ulaşım ve turizm gibi sektörlerde faaliyet gösterdi. Gençlik yıllarından bu yana aktif siyasetin içerisinde bulunan Muhittin Böcek, 1994 - 1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü.
18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde Anavatan Partisi Konyaaltı Belediye Başkan Adayı olan Böcek, %27 oy alarak seçildi. Kentleşme adımları atan Konyaaltı İlçesi’ne çalışmalar yaptı. Önemli çalışma döneminden sonra, 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nde bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldu. İkinci döneminde ise %50’nin üzerinde oy alarak yeniden seçilen Böcek, Konyaaltı Belediyesi’nde 10 yıl çalıştı. Daha sonra 29 Mart 2009’da %60 oy oranıyla bir kez daha belediye başkanı seçildi. 30 Mart 2014 seçiminde ise başarıya imza atan Böcek, Antalya Merkez’de dört dönem üst üste seçim kazanan ilk belediye başkanı oldu.
Muhittin Böcek, siyasi kariyeri boyunca 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevi yaptı. Bunun yanı sıra Böcek, Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB), Konyaaltı Turizm Eğitim ve Kültür Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.
Muhittin Böcek, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bu kez CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ