Birçok Büyükşehir Belediye Başkan adayı katıldı: Kocaeli’nin geleceğine dair beklentilerini anlattılar

25.03.2024 - Pazartesi 18:13

KOCAELİ’NİN GELECEĞİ HAKKINDA KONUŞULDUKocaeli Makine Mühendisleri tarafından koordine edilen Kocaeli Çevre Platformu bugün yerel seçim hazırlığına devam eden siyasi partilerin adayları ile bir araya geldi. Kocaeli Makine Mühendisleri Binası’nda düzenlenen etkinlikte Kocaeli’nin geleceğine dair beklentilerini belediye başkan adayları ile paylaştılar. Düzenlenen toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Adayı Atasoy Bilgin, Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nurettin Çelik, Zafer Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nermin Tol, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydener Aktaş, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hakan Koçak katılım sağladı.

KENT YÖNETİMİ İÇİN HALK MECLİSLERİ GEREKLİKonuşmasında çevresel katliamlar ile ilgili çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığımızı söyleyen Kocaeli Makine Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ali Elma, “ 2023 yılında Birleşmiş Milletler’in Su Günü teması ile söyledikleri hayata geçmedi. Dünyanın geneline baktığımızda da kapitalizmin getirdiği süreç yaşam alanlarımızın yok olmasına sebep oldu. Bunu değiştirecek olan da yine biziz. Sadece insanı değil tüm canlıların önemsenerek bir dünya kurulur umarım. Bir kentin yönetilebilmesi için halk meclisleri gerekli. Halkı içine almadan yönetilemez. Kenti koruyabilmek adına ve sorunları çözebilmek adına bir arada olmamız gerekiyor” ifadelerinde bulundu.
SAĞLIKLI VE DENGELİ YAŞAM HAKKINI SAVUNUYORUZKocaeli Çevre Platformu Dönem Koordinatörü ve Sözcüsü Muammer Hakkı Ersöz, Kocaeli’den beklentilerini adaylara şu şekilde anlattı: “Kocaeli doğal güzelliklerinin yanında tarihi eserleri ile de zengin bir kent. Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkını savunuyoruz. Çevremize ve kentimize zarar veren olayların takipçisiyiz. Kocaeli’nin master planları tamamlanmalıdır. Ülkedeki sanayi ve nüfus yoğunluğu bölgesel bazda yeniden konumlanmalıdır. Kentin geleceğinin planlanmasında yerel yönetimler demokratik katılıma bağlı kalmalıdır. Bu kent önemli riskler ile karşı karşıyadır. Deprem önemli bir konu, depremin karşısında yapılması gereken en önemli şeylerden birisi kentsel dönüşümdür.
ÇEVREYİ KORUMAYANA OY VERMEYİNHava kirliliği bir kader değildir. Yerel yönetimlerce gerekli önlemler alınmalıdır. Dilovası kanser yuvasıdır örneğin. Yerel yönetimlerin üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz. Memleketimiz Kocaeli’de yaşayan vatandaşlara çevreyi korumayacak adaylara oy vermemeleri konusunda uyarıyoruz.” Başkan adaylarına Kocaeli Çevre Platformu tarafından hazırlanan bildirge teslim edildi.

YORUM YAZ