Büyükakın, ilk mecliste Gazze ile ‘kardeş şehir’ anlaşmasını teklif edecek

10.04.2024 - Çarşamba 15:14

BAYRAMLAŞMADA GAZZE UNUTULMADIKocaeli’nin geleneksel kent bayramlaşması bu bayram 38’inci kez Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi’nin işbirliği ile organize edilen bayramlaşmaya Kocaelililer yoğun ilgi gösterirken programda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz Kocaelililerin bayramlarını kutlarken Gazze’de İsrail zulmü altında kalanları ise unutmadı. Büyükakın, yeni dönemin ilk meclisinde Gazze ile kardeş şehir anlaşması teklifini sunacağını duyurdu.
BAYRAM BİRLİKTEYKEN GÜZELDİRKent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, açılış konuşmasını yaparak, “Bayramlar birlik ve dirliği sağlayan çok özel günlerdir. Bu güzel günlerde buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Gazze’de İsrail tarafından devam eden soykırımın sona ermesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Ülkemiz bir demokrasi sınavından geçti. Türkiye kardeşlik ve dayanışma ile büyüyerek dünaynın en güçlü ülkelerinden biri olma yolunda ilerleyecektir. Bayram birlikteyken güzeldir. Hep birlikte nice bayramlara kavuşmak, her günümüzü bayram gibi yaşamak dileğiyle bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.
GAZZE İLE KARDEŞ ŞEHİR TEKLİFİ SUNACAKKocaelilerin bayramlarını huzur ve mutluluk içinde geçirmesini dileyen Büyükakın, devamında şunları söyledi: “Rabbim bu millete bu milletin evlatlarına mazlum coğrafyalarındaki zulmü eliyle durdurma imkanı versin. Orada ki zalimlerin soykırıma dönen devlet terörü şeklinde ceyran eden olayların son bulması için dünyanın tüm yetkili kurumlarının ve devletlerinin aklını başına alması için Allah’a yalvarıyoruz ve elimizden gelenleri yapmak için and içiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ilk meclisi için toplanır toplanmaz Gazze için kardeş şehir olmak için anlaşma teklifi sunacağız. Şehrimizin tüm insanlarının Gazze’de ki yapılan zulme karşı oraya destek vereceğine inanıyorum.
DEMOKRATİK BİR SEÇİM SÜRECİ ATLATILDIGeride bir seçim sürecini bıraktık. Demokrasi adına başarılı bir seçim süreciydi. Çok minimal şeyler olmuş olabilir ama yüksek kalitede bir seçim süreci atlattık. Ben seçim sürecinde görevini yapan başta Valimiz olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Sonuçların şehrimiz, ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını ve daha güzel yarınlar için hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Tüm seçilmiş kardeşlerimizin ve seçilmiş belediye kardeşlerimizin el ele vererek hizmet etmesini de yürekten temenni ediyorum. Bu vesile ile de hepinizin bayramını yürekten kutluyorum.”

YORUM YAZ