Büyükşehir’de büyük bayramlaşma

05.04.2024 - Cuma 17:14

BÜYÜKŞEHİR’DE BÜYÜK BAYRAMLAŞMAKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 31 Mart’ta gerçekleşen seçimler sonucunda Kocaeliler tarafından yüksek oy farkı ile yeniden başkan seçilmişti. Bugün Başiskele İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Büyükakın, Ramazan Bayramı tatiline çıkacak olan belediye personelleri ile bayramlaşmak için belediyeye geldi. Sıra ile yönetici kadrosu ve personellerle bayramını kutlayan Büyükakın, katılım sağlayan binlerce personele seslenerek milleti mutlu ettikleri sürece arkalarında olduğunu söyleyerek, “Benim arka bahçem yoktur, benim patronum yoktur. Benim patronum sadece millettir ve sadece Allaha hesap veririm. Birgün size ‘Başkan şöyle dedi’ diyenler varsa onu kovun. Benim öyle bir adamım yok” ifadelerinde bulundu.
ÖNEMLİ OLAN İTİBAR GÖRMEKBayramlaşma ardından seçimi değerlendiren Büyükakın, şu şekilde konuştu: “ Türkiye’de ki bütün belediyeler aynı kanun ile çalışıyor ama hepsi aynı ruh ile yönetilmiyor. Milletimizde ki verdiğimiz söze inandı ve dedi ki bu şehri size emanet ediyoruz, hadi çalışın dedi. Aradan 5 yıl geçti. Yine burada konuşmuştuk. Yol yürürken bizi bu koltuğa oturtanın millet olduğunu unutmadık. Mezarlıklarla da o kadar çok vazgeçilmez belediye başkanı adam var ki, dünyaya hükmeden padişahlar var. Bir de kendini vazgeçilmez sananlar var hepsi mezarlıklarda. Önemli olan itibar görmek. Dünyada ki en güzel makam itibar makamıdır. Milletimiz her 2 hemşerimizden 1 tanesinin desteği ile kazandık. Kocaelililer siz sözünüzü tuttunuz biz de belediyeciliğinizden memnunuz dedi ve şehrin anahtarını bize teslim etti.”
BENİM PATRONUM SADECE MİLLETTİRKonuşmalarında bayramlaşmak için gelen personellere seslenen Büyükakın, “Belediye hepinizsiniz. Ben seçildim ama belediye başkanı olarak ben kazanmadım sizler kazandınız. Eğer sizler kapıya gelen vatandaşa kötü davransaydınız ben yukarda bu mikrofondan ne söylersem söyleyeyim bir anlamı olmayacak. Benim anlayışım bu, bir gün bile milletten yüz çevirmeyeceğiz. Bu makamın sahibi Kocaelililerdir. Bunu bileceğiz. Bunu unutmadığınız müddetçe, vatandaş için çalıştığınız müddetçe arkanızda dağlar gibi duracak bir başkanınız var. Benim arka bahçem yoktur, benim patronum yoktur. Benim patronum sadece millettir ve sadece Allaha hesap veririm. Birgün size ‘Başkan şöyle dedi’ diyenler varsa onu kovun. Benim öyle bir adamım yok” dedi.
“SİZLERDEN MİLLETİ MUTLU ETMENİZİ BEKLİYORUM”Büyükakın, konuşmalarının devamında şunları söyledi: “Burası milletin emaneti. Belediye emanettir. Milletin emanet makamında milleti mutlu etmek için hizmet edilir. Tüm yönetici arkadaşlarımdan çalışan arkadaşlarımdan milleti mutlu etmeyi bekliyorum. Milletin ve rabbimin rızasını kazanın ben sizden memnun olur sonuna kadar arkanızda olurum. Önümüzdeki 5 yılda da durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu kenti dirençli şehirler yapacağız arkadaşlar, diğer sosyal ekonomik risklere karşı da dirençli hale gelecek. Hep birlikte başardık, biz belediyeciliği biliyoruz. Ama bunu yaparken önce insan diyoruz. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmadan hareket etmenizi istiyorum.”

 

YORUM YAZ