CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Kimdir?

01.04.2024 - Pazartesi 14:13

31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçim öncesinde CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki CHP  Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras kimdir? Ahmet Aras eşi kimdir? , Ahmet Aras babası kimdir? , Ahmet Aras aslen nereli? Ahmet Aras hangi partili? Ahmet Aras evli mi? Tüm bu soruların cevabı haberimizde.. 
Ahmet Aras Kimdir?Ahmet Aras, 3 Şubat 1970 tarihinde Bodrum'da dünyaya geldi. İlköğretim Cumhuriyet İlkokulu ve Bodrum Ortaokulu'nda tamamlandıktan sonra lise eğitimini Fen Lisesi'nde tamamladı. 
 Aras, İzmir Atatürk Lisesi'nde eğitimine başladı ve ardından Maltepe Askeri Lisesi'nde devam etti. Kara Harp Okulu'ndan Teğmen rütbesiyle Sistem Mühendisi olarak mezun oldu ve mesleki kariyerine Konya'da başladı.
Askerlik kariyerinde çeşitli görevlerde bulunan Ahmet Aras, 2013 yılı boyunca askerlik hizmetini sürdürdü ve emekli oldu.  Bodrum'a dönerek turizm sektöründe faaliyet göstermeye başladı. 
2018'de CHP'ye üye olan Ahmet Aras, 2019'da Bodrum Belediye Başkanı CHP' Belediye Başkanı olarak göreve başladı. Ayrıca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yapmıştır.
31 Mart 2024 Mahalli ve İdari Seçimlerde CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur. 
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ