CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli?

31.03.2024 - Pazar 18:13

 Candan Yüceer'in CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması ile "Candan Yüceer Kimdir?" araştırmaları başlamıştır.
CANDAN YÜCEER KİMDİR?Candan Yüceer, 4 Mayıs 1973, Ankara doğumludur. Candan Yüceer nereli sorusu da sıklıkla sorulur. Ankaralı olarak bilinir. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi olan Candan Yüceer, mezun olmasının ardından Ankara, Samsun, Çerkezköy ve Tekirdağ gibi çeşitli şehirlerde hekim olarak çalışmıştır. 
24, 25, 26 ve 27. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçilen Candan Yüceer, 3 Dönem CHP Parti Meclisi üyeliği yapmıştır. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini de üstlenmiştir. Türkiye genelinde AMATEM ve ÇEMATEM'leri ziyaret edip "madde bağımlılığı ile mücadele ve çocuk haklarına ilişkin" çalışmalar yapmıştır. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı ve CHP Parti Meclisi Üyeliği de yapmıştır.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği yapan Yüceer, aynı zamanda TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili görevini de üstlenmiştir.
Yüceer, 14 Mayıs 2023 tarihinde milletvekili seçimlerinde yer almayacağını duyurmuştu.
Candan Yüceer 16 Ekim 2023'te ise Süleymanpaşa ilçesinde merkez ofisini açmıştır ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını resmen açıklamıştır.
10 Ocak 2024'te ise parti meclisi onayını alarak 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için CHP Tekirdağ Belediye Başkan adayı olmuştur.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ