CHP’de “komedi sonrası trajedi!”

01.03.2024 - Cuma 19:14

Değerli okurlarım,
31 Mart’ta aralarında Kocaeli’nin de olduğu 30’u büyükşehir 81 il, 922 ilçe ve beldelerde yerel yöneticileri, mahallelerde muhtarları seçeceğiz.
Ama siyasi partilere, liderlerine ve adaylarına baktığımızda; eski seçimlerin heyecanı yok gibi!
Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP,  milletvekili ve cumhurbaşkanı seçim zaferini taçlandırmakta kararlı görünüyor.
Kurulduğundan buyana girdiği 6 milletvekili, 4 belediye başkanlığı, 3 halkoylaması, 2 Cumhurbaşkanı toplam 15 seçim kazanan, aralıksız 22 yıldır iktidarda kalmayı başaran AK Parti seçimden zaferle çıkmak için çalışıyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinde sanki yerel seçimlere değil de sanki olası kurultaya hazırlanıyor.
Seçimin anahtar partisi olması gereken İYİ Parti yanlış stratejisi nedeniyle oy kaybediyor.
CHP sayesinde TBMM’de gurup kuran Gelecek ve SP ile TBMM’de koltuk kapan Deva ve DP 31 Mart sonrası “Siyasete devam mı tamam mı?“ hesabı yapıyor.
DEM, TİP ve YRP “joker” kozunu son ana kadar kullanmak istiyor.
İZMİT CHP ÖRGÜTÜ VAR MI?Değerli okurlarım,
Kocaeli özeline baktığımızda,;
AK Parti, 31 Mart seçim öncesi liderinin arkasında tek yürek olmuş.
Beş yıl önce İzmit’te yaşadığı yol kazasını tekrar yaşamamak için il başkanı Şahin Talus ve Büyükşehir Belediye Başkanın Tahir Büyükakın ile kolları sıvamış.
Büyükşehir ve 12 ilçeyi kazanarak 13’de 13 yapmak için seçime odaklanmış.
CHP; Her seçimde olduğu gibi bu seçim öncesi de her kafadan bir ses çıkıyor ama konuşması geren il ve ilçe başkanlar susuyor.
İlçelere aday belirlenirken, meclis üyesi listeleri hazırlanırken DEM ve TİP ile işbirliği ya da pazarlık iddiaları ayyuka çıkarken il ve ilçe başkanlarının esamesi okunmuyor!
“Başkanlık geçici, aslolan örgüttür” diyen CHP Kocaeli Milletvekili Özgür Harun Yıldızlı’dan “tık” yok.
İncik-boncuk, çiçek-böcek, saz- söz ile geçirdiği beş yılda başarı hikayesi yazamayan Fatma Hanım kerameti kendinden menkul sanmaya devam ettiğinden olsa gerek bildiğini okuyor.
İzmit belediye meclis üye listesi hazırlanırken önce “Meclis listelerimizle ilgili ilçe başkanlığımızın hazırlayacağı listede yazılacak olan tüm adaylarımızla rahatlıkla çalışacağız. Tüm arkadaşlarımız çok kıymetli” diyor.
Ardından gençlik kolları eski başkanı Emre Andız’ın liste başı yazılmasına karşı
çıkarak “O varsa ben yokum” restini çekiyor.
Emre Andız listeden çıkarıldıktan sonra eski MHP’li ve İYİ Partili Yaşar Kardaş’ın da aralarında olduğu çoğu örgütle kavgalı isimleri listeye yazıyor.
Sonra da hiçbir şey olmamış gibi İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile kol kola SKM binasına girerken “Örgütü dize getirdim” mesajı veriyor.
“Eski dosttan düşman olmaz” dese de 2019’^da seçim kazandıran, en yakınında olan, beş yıl yol arkadaşlığı yapan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İKM Başkanı Murat Öztürk dahil onlarca isimle selamı sabahı kesti.
Anlayacağınız, kurultay listesine yazılmadığı günlerde “Beni atın partiden bari de rahatlayın. Ne diyeyim. Artık ya sabır” dediği günleri unutarak örgüte meydan okudu.
CHP’DE ‘SARHOŞ’ KOMEDİSİ!Değerli okurlarım,
CHP Başiskele’de yaşananlara ne demeli?
CHP’li Hüseyin Acurman’ın oğlu, adı kurultay listesinin ilk sırasında yazan  Anıl Acurman, Başiskele Belediye Başkan aday adayı olmak için ilçe başkanlığından istifa ediyor.
Genel merkez tarafından ilçe başkan adaylığı açıklanıyor.
Ama CHP İl Başkanı Bülent Sarı’nın açıklamasına göre, bunalımda iken içkiyi fazla kaçıran bir vatandaşın şikayeti üzerine mahkeme, Anıl Acurman’ın adaylığını iptal ediyor.
Şaka gibi!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Cumhuriyetle yaşıt CHP Kocaeli’de yaşananlara inanamıyorum.
Üç çeyrek asrı geçen yaşamımda 1965’ten buyana vatandaş olarak oy kullanıyor, gazeteci olarak seçimleri takip ediyorum.
Hiçbir dönemde bunalıma girip alkol alırken içkiyi fazla kaçıran birinin CHP’nin atadığı ilçe belediye başkan adayının adaylığını iptal ettirmesini ne duydum, ne gördüm.
CHP GEBZE, TİP’E TESLİM!Değerli okurlarım,
CHP’deki örgütün dışlanması, örgüt dışındakilerin yönetmesi ve yönlendirmesi İzmit ile sınırlı değil.
Gebze ilçe başkanı Gökhan Orhan ile karşılaşmadım ama telefonda konuştum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı, CHP liderlerine vefalı, “Hak-Hukuk-Adalet” savunucusu olduğunu öğrendim.
Önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının bulunmasını hazmedemeyenlerin hedefi oldu.
Genel merkezin Gebze Belediye Başkanı atadığı Nail Çiler’in affını istemesinin ardından yeni aday atayamayan CHP’nin TİM adayının desteklenmesi kararını soran olmadı.
Gebze’de TİM’in ne karşılığı destekleyeceği ise hala açıklanmadı, bilinmiyor.
Darıca’ya aday gösterilmeyen, Gebze’ye adaylığı konuşulan, Dilovası’na aday yapılan Yakup Törk’ün durumu komik değil traji-komik!
CHP’de iki dönem kurultay delegeliği yapan, Derince ilçe bakanı iken istifa ederek Derince belediye başkan aday adayı olan Atasoy Bilgin çizik yedi. Gönlünü almak için Haydar Akar, Özgür Harun Yıldızlı, Nail Çiler, Fatma Kaplan Hürriyet’in kazanamayacaklarını bildiklerinden kabul etmediği Kocaeli Büyükşehir’de seçimin favorisi, bugünden ikinci dönem başkanı Tahir Büyükakın karşısında aday gösterildi.
SONUÇ;31 Mart öncesi CHP İzmit, Gebze, Başiskele örgütlerinde yaşananların benzerine rastlamadım.
Kendisini CHP il ve ilçe örgütlerinin üzerinde gören İzmit Belediye Başkanı ve adayı Fatma Kaplan Hürriyet gibisini hiç hatırlamıyorum.
CHP Milletvekili Özgür Harun Yıldızlı’ya göre, “Başkanlık geçici, aslolan örgüttür”.
son bir ayda yaşananlar CHP’de “Aslolanın örgüt olmadığını gösterdi.
CHP gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Cumhuriyet ile yaşıt asırlık parti. Kocaeli’nin en büyük ilçesi, sanayinin ve teknolojinin merkezi, il olmaya aday Gebze’de başkan adayı çıkaramıyor, TİP’in adayını destekliyorsa söyleyecek söz bulamıyorum.
Başiskele ilçesinde genel merkez tarafından atanan aday bir sarhoşun dilekçesiyle iptal edilebiliyorsa CHP’de balık baştan kokmuş da haberimiz tokmuş! 

YORUM YAZ