CHP’den Sahil Güvenlik’e oy çokluğu ile olumsuz görüş

04.06.2024 - Salı 16:13

İzmit Belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısı İzmit Belediyesi Belsa Plaza’da gerçekleşti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in şehir dışında olması sebebi ile İzmit Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Ümit Küçükkaya’nın başkanlığında gerçekleşen mecliste 16 gündem maddesi görüşüldü. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2021 yılından beri İzmit Plajyolu’ndaki yeşil alana liman ve sahil güvenlik birimi kurulması talebi ile ilgili imar değişiklikleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelmiş ve CHP’li meclis üyeleri tarafından şerh konulmuştu. İzmit Belediyesi Meclisi’nde yeniden gündeme gelen konu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri olumsuz görüş bildirdi.
TEREDDÜTLERİMİZ VARMadde ile ilgili söz alan CHP grup başkan vekili İlker Ulusoy, “Burada gündemimiz altıncı maddesinde Çevre Şehircilik Bakanlığının bir planlaması söz konusu. İlgili kurumlara görüşü soruluyor. Büyükşehir meclisinden önceki ay gündeme gelmişti. Büyükşehir Meclisinin AK Partide olması nedeni ile olumlu görüş verildi. Burada da tam tersi bir durum var. Bizim gerekçelerimiz farklı bir boyutta. Sahil Güvenliği sağlanması konusunda olumsuz görüşümüz yok. Konum olarak tereddütlerimiz var.
YER KONUSU OLUMSUZBurası İzmit Federal Mogul fabrikasının olduğu bir bölge. Hazineye tescilli bir arazi. Biz yer konusunda tereddütlerimiz vardı. Derince limanın yanında bir askeri alan var. Orayı önerdik. Başka alanlar da var. Mevcut limanları da vardı. Bu bölge sahilin çok güzel bir bölgesi. Başka bir sosyal tesis olarak değerlendirilebilir. Burayı kalabalıklaştırmanın anlamı yok. Sahil güvenliğe değil yeri konusunda olumsuz görüş veriyoruz” dedi.

YORUM YAZ